Dacă ești fan chili, trebuie să încerci combinația aceasta!
Dacă ești fan chili, trebuie să încerci combinația aceasta!
În fiecare an prepar zacuscă din vinete, ardei şi ceapă, după reţeta mamei.
Anul acesta am luat nu doar ardei kapia, ci şi ardei galbeni şi roşii, au fost foarte aromaţi.
Am cumpărat legumele din vară, în mai multe etape, când au fost mai ieftine, le-am congelat şi am aşteptat să se răcească bine vremea pentru a pregăti zacusca. A trebuit să aştept mai mult pentru că toamna a fost călduroasă, de aceea am pregătit-o abia zilele trecute. Am obţinut 6 borcane de 720 g şi unul de 270 g.
O zacusca super gustoasa, din legume coapte, cu foarte putin ulei!
Am cumpărat zilele trecute 1 kg de mure, din care am oprit și pentru un tort și am făcut și gem.
Ce am schimbat anul acesta: am dat gemul, așa călduț, la blender, apoi l-am trecut prin strecurătoare, să scap de sâmburi. E minunat în deserturi.
Anul acesta am vrut să experimentez dulceața de piersici în combinație cu diverse mirodenii și arome: vanilie, whisky și apă de flori de portocal. Am pregătit-o special pentru un tort de vară și a ieșit o bunătate. Are o aromă deosebită, e ca și când te-ai bucura de un apus de soare de vară.
Dulceața de cireșe amare are farmecul ei. Și pentru că tatei îi place mult acest tip de dulceață, am pregătit-o special pentru el, cu îndulcitor.
După dulcețurile clasice din anii trecuți, am vrut anul acesta să încerc câteva combinând diverse arome. Așa am pregătit această dulceață de zmeură și afine, la care am adăugat puțină apă de flori de trandafir, pentru un gust delicat, floral, pentru că o esență, oricare ar fi ea, nu trebuie să aclipseze preparatul de bază. Am îndulcit-o cu îndulcitor și am fost foarte mulțumită de rezultat.
Dulceața de nuci verzi este un deliciu rafinat, o rețetă tradițională, veche. Iar nucile verzi sunt bogate în minerale și vitamine.
Dulceața de rubarbă este dulce-acrișoară, aromată și este perfectă pentru a fi consumată pe pâine cu unt sau ca topping pentru deserturi. O dulceață cu aromă delicată de portocale.
Am adus de la țară corcodușe și m-am hotărât să le fac gem. Au o aromă undeva între caise și prune vinete. Nu au fost foarte coapte, iar gemul a ieșit dulce-acrișor, însă folosit ca sos pentru fripturi este excelent. Deja l-am testat cu pui și ne-a plăcut foarte mult.