Categorie: Dulceață / Gem

Marmelada de gutui

Toamna apare mereu intrebarea ce facem bun din gutui. Gem parca mai avem de anul trecut, asa ca este cazul pentru altceva! Ce ziceti de o marmelada buna? Pare tare dar este tartinabila, nu se depoziteaza la borcan si iti face dimineata mai colorata. Hai sa va arat cum am preparat-o eu.

Citește
 

Dulceață de dovlecei

Eu una am descoperit aceasta dulceata acum 2 ani și de atunci o tot fac pentru că m-am îndrăgostit efectiv de gustul ei. Oricum ar fi, această dulceață de dovlecei și-a câștigat loc în proviziile noastre pentru iarnă pentru gustul ei, plus că în sezon dovleceii sunt destul de accesibili, chiar și pentru cine nu-i are în grădină.

Citește
 

Dulceaţă de mere cu prune şi roşii

O dulceata deosebita, cu un gust si o culoare superbe! Si da,da, e cu roşii din acelea coapte! Eu am făcut dulceaţa asta pentru că m-a înebunit soră’mea de cap cu „Nouă aşa ne făcea mama când eram mici şi era aşa de bunăăăăă”. Si uite asa am descoperit aceasta bunatate care si a castigat loc de cinste in proviziile anuale de dulceturi din camara.

Citește
 

Dulceaţă de gutui

O dulceață pe care o iubesc pentru aroma ei unică, delicată este dulceața de gutui. Un secret pe care l-am învăţat de la părinţii mei este să pun şi câteva frunze de druşaim. Îi dă o aromă deosebită şi specifică.
În primul rând, păstrez proporția o parte zahăr, două părți fructe, pentru că așa ne place mie și alor mei, însă țin cont și de cât sunt de dulci fructele. Cine preferă o dulceață mai dulce, adaptează după gustul său.
În al doilea rând, la 1 kg de zahăr, de regulă se pun 750 ml apă. Eu păstrez acest etalon.

Citește
 

Dulceaţă de citrice

Am adaptat reţeta mamei de dulceaţă de portocale la resursele şi cantităţile pe care le-am avut. Am ales să folosesc coaja de la mai multe citrice, nu doar de la portocale şi să le toc mărunt în loc să le fac melcişori. Veţi vedea mai jos. Mie îmi place mult să o folosesc pentru a aroma deserturi şi în siropul de la torturi.

Citește
 

Dulceaţă din struguri albi cu vin şi coajă de portocală

Am fost aşa de mulţumită de cum a ieşit dulceaţa de struguri albi, încât am repetat-o, după câteva zile, atât cât am mai prins din acest soi de struguri albi fără seminţe, însă cu alte arome speciale. De data aceasta am folosit vin alb şi coajă de portocală ţinută în zahăr la borcan. Iar acum mi-am făcut timp să postez reţeta, aşa că sper să vă placă.

Citește
 

Dulceaţă din struguri negri

Pentru această dulceaţă am cules de la ţară nişte struguri negri, care nu sunt plăcuţi la mâncat pentru că boabele au pieliţa groasă şi mulţi sâmburi. Dar au un parfum aparte şi aromă de căpşunică, încât sunt minunaţi în dulceaţă.

Citește
 

Dulceaţă din struguri albi cu whisky

Pentru această dulceaţă am ales un soi de struguri albi fără seminţe. Pentru un gust deosebit, am ales să folosesc şi whisky, nu mult, doar un pic, atât cât să-i pună în evidenţă personalitatea. Astfel că am fost foarte încântată de dulceaţa obţinută, iar acum o păstrez pentru ocazii speciale.

Citește