Categorie: Torturi

Coroniță de Crăciun

Ai mei au fost așa de încântați de globulețe încât a doua zi de Crăciun, mi-au spus că ar mânca ceva bun, cremos. Așa că le-am făcut o surpriză: o coroniță de Crăciun, cu blat cu coajă de portocală, umplută cu cremă intensă de ciocolată și o notă subtilă de cafea, apoi decorată cu o cremă de ciocolată albă colorată în verde (cu colorant alimentar natural pudră), fulgi de nea din zahăr, fulgi de cocos și felii de mandarină. Am folosit perluțe de zahăr pentru a imita acele bobițe ale plantei holly (ilex) care îmi place mult.

Citește
 

Tort cu trandafiri, nuci, caramel și fructe

Pentru aniversarea mamei, am pregătit un tort cu 3 blaturi cu diferite nuci (unul cu nuci, al doilea cu nuci caju, al treilea cu nuci pecan), cremă ganache, sos de caramel și l-am decorat cu trandafiri și zmeură (ce bine că am dat din timp la congelator o caserola cu fructe pentru torturile din toamnă). În mijlocul trandafirilor, am decorat cu o inimă din boboci de trandafiri roșii.

Citește
 

Tort cu fructe de pădure, pere și smochine

Un tort feminin și elegant cu 2 foi cu nucă, 2 foi roșii, cremă de zmeură, cremă de mure, cremă de afine, la final îmbrăcat în culori vesele și decorat cu pere posate în sirop cu vin și smochine.

Citește
 

Tort de biscuiti cu crema de vanilie si sirop de capsuni

Tortul de biscuiti era desertul preferat in copilarie. Astazi am adaptat varianta simpla de acum cativa ani si a iesit acest tort minunat! Nici prea dulce, insiropat indeajuns si cu aroma de capsuni vă va surpinde papilele gustative. Trebuie sa il incercati!

Citește
 

Tort cu nuci, cremă de unt și cireșe

Pentru aniversarea tatei, am pregătit un tort clasic, pe gustul lui: cu blat de nucă și cremă de unt. Blatul cu nuci e preferatul nostru, e aromat, nu are nevoie de unt sau ulei și dacă mai e și bine însiropat, e grozav. Și ca să-mi pun și eu amprenta, am adus un decor de vară, cu alb și galben, cu moațe de frișcă în două culori, care te trimit cu gândul la înghețată și cireșe.

Citește
 

Tort cu migdale și flori

Am reușit, după atât timp, să cumpăr apă din flori de portocal, special pentru aniversarea surorii mele, care iubește citricele și dorea să-i fac un tort cu această aromă. La blat am folosit și migdale, a ieșit pufos și aromat. Această apă are un parfum deosebit și e destul de concentrată, astfel că este suficientă o linguriță la sirop sau la un blat de tort. Ca umplutură, am ales o cremă de ciocolată și l-am decorat cu multe flori colorate.

Citește