Contul meu
Tort BoleroBy Ancutsa CuisineAm pregătit acest tort ca pe o explozie de arome și bucurie, care să estompeze monotonia iernii. Această bucurie o reprezintă fructele folosite. Am pregătit un blat cu migdale, mure și apă de flori de trandafir, l-am tăiat în 3 foi, pe care le-am însiropat delicat și le-am uns cu coulis de zmeură. L-am îmbrăcat în glazură oglindă, cu efect marmorat, în două nuanțe frumoase, calde, ca un dans pasional.
M-am gândit că o cremă cu mascarpone, frișcă, zmeură și coajă de lămâie, deloc dulce, ci mai degrabă ușor acrișoară va echilibra gustul final al tortului, ținând cont că glazura oglindă este de felul ei dulce.
Cât despre decorațiuni, destul de migăloase și ele, am lucrat ceva la ele, însă vă voi povesti mai pe larg altă dată despre acestea, pentru a nu îngreuna rețeta.
Când am terminat tortul, știam că trebuie să poarte un nume potrivit, așa că i-am spus Bolero, pentru că îmi place mult această compoziție.
Pâinici cu iaurt, brânză Praid și dulceață de struguriBy Ancutsa CuisineAceste pâinici pufoase cu iaurt, brânză Praid și dulceață de struguri pot fi servite ca gustare, la micul dejun sau oricând dorești, sunt ușor sărate și dulci în același timp. Ador combinația brânză-struguri. Am ales sortimentul de brânză Praid cremoasă de la Hochland, care poate fi folosit în rețete dulci sau sărate și este foarte gustoasă. Când scoți pâinicile din cuptor, unge-le cu puțin sirop din dulceața de struguri.Pite cu brânzeturi, ou și cârnatBy Ancutsa CuisineAm pregătit pentru prânz aceste bărcuțe cu aluat de pizza, le-am decorat cu brânzeturi (burduf, Praid și mozzarella), ou și cârnat.Pizza cu șuncă, mozzarella și parmezanBy Ancutsa CuisineO pizza pregătită din ingrediente rămase de la alte rețete, era un aluat de rezervă inițial, așa că a dospit la frigider. Am decorat-o cu ce am mai avut, am copt-o repede, că eram toți hămesiți după atâtea treburi prin casă, însă aceasta a ieșit cea mai gustoasă.Pizza MargheritaBy Ancutsa CuisineAm primit un ghiveci frumos cu busuioc zilele trecute și m-am gândit să-l inaugurez ieri, că tot a fost seara de pizza, când am testat diferite sortimente. Am pregătit și copt fiecare pizza altfel. Le-am făcut mai mici, ca să putem mânca din toate. Fiecare a avut favorita lui.Pizza DalieBy Ancutsa CuisineAm pregătit această pizza în formă de dalie cu blat pufos, petale cu șuncă și cașcaval, miezul din brânză Camembert.
Știi cum e să te apuce inspirația în bucătărie când toată lumea se plânge de foame? Și aștepți, și aștepți cât de răbdător poți fi, în vreme ce cuptorul te îmbie cu tot felul de arome. Parcă a durat așa mult până a fost gata, iar toată lumea o aștepta cu nerăbdare (și foame), am făcut poze pe repede înainte, că odată ce am dat startul, a fost bătaie pe ea.Pizza cu brânză și struguriBy Ancutsa CuisineO pizza delicioasă cu brânză cu verdețuri, o brânză maturată și untoasă și alte brânzeturi completate de aroma strugurilor albi, îmmm… o combinație delicioasă. Pentru această pizza, nu am folosit deloc cașcaval, doar brânzeturi.Brioșe Autumn SunBy Ancutsa CuisineBrioșele acestea sunt ca soarele de toamnă: jucăuș, vesel. E ca atunci când, după o zi de muncă, ești obosit, dar bucuros și recunoscător pentru lucrurile pe care le-ai realizat peste zi și-atunci parcă ai vrea să guști din roadele toamnei… Cu blat pufos și umed cu morcovi, umplutură de pere infuzate în sirop de vin cu vanilie, frișcă în culoarea soarelui de toamnă și smochine răscoapte și dulci, ce ți-ai mai putea dori de la niște brioșe? Poate doar încă o brioșă!Covrigei cu ciocolată, sare de mare și arahide sărateBy Ancutsa CuisineAm pregătit covrigei cu aluat de casă, iar la final i-am glazurat pe unii dintre ei cu ciocolată neagră, pe alții cu ciocolată albă, apoi i-am decorat cu sare de mare, respectiv arahide sărate. Au fost atât de buni că a trebuit să decorez doar câțiva, să-i pozez repede și să-i trimit la degustat, ca apoi să decorez și restul covrigeilor. Am lăsat și câțiva covrigei simpli, pentru tata.Smoothie cu afine, coacăze roșii și băutură de soiaBy Ancutsa CuisineSmoothie cu fructe și băutură de soia de la Naturli ca o noapte de vară, în care nu ai somn și stai la vânătoare de perseide. Dulce-acrișor, răcoritor și revigorant, fără gluten, fără lactoză.Summer Citrus SmoothieBy Ancutsa CuisineSmoothie cu citrice, ceai Earl Grey și băutură bio de soia de la Naturli’. Dulce, floral-fructat, cu gust deosebit și reconfortant, fără gluten, fără lactoză.Summer Vibe SmoothieBy Ancutsa CuisineCum ar fi să guști soarele de vacanță dintr-un pepene galben? Exact asta am simțit când am savurat acest smoothie. Cu arome de pepene galben, portocală, coajă de lămâie, băutură de ovăz de la Naturli, acest smoothie este nu numai sănătos, dar și delicios și reconfortant. Încearcă-l și tu!Pain viennoise, cu ciocolată și aluat de casăBy Ancutsa CuisinePain viennoise, cunocute și ca pain au chocolat sau chocolatine, sunt delicii ale patiseriei vieneze. Le-am pregătit cu aluat de casă și le-am umplut cu bețigașe de ciocolată cu mentă și altele cu cappuccino. La final, le-am uns cu sirop din dulceață de piersici, pentru un luciu frumos.Cartofi noi pané, cu rozmarin și iaurt grecescBy Ancutsa CuisineAm pregătit această garnitură pentru o friptură, din cartofi fierți, pe care i-am dat prin ou, făină, pesmet, am condimentat cu sare și rozmarin și i-am servit cu iaurt grecesc.
Eu am folosit pesmet făcut în casă, este râșnit mai mare, e ușor crocant.
Porc în crustă de mozzarella, umplut cu muștar și camembertBy Ancutsa CuisineAm pregătit o nouă ruladă de porc, de data aceasta, am umplut-o cu muștar și brânză Camembert și i-am făcut o crustă de mirodenii și brânză Mozzarella. Am servit cu salată de castraveți cu mărar și a fost gustos și sățios.Ruladă de porc în mantie de șuncăBy Ancutsa CuisineAm pregătit această ruladă de porc umplută cu legume delicioase: mazăre, orez, morcov, apoi am învelit-o în șuncă. Eu am obținut din această bucată 8 felii (4 porții), am pregătit mai mult amestec de legume, astfel încât ce rămâne de la umplut l-am sotat în unt și l-am servit ca garnitură, pe lângă salată.Choux craqueline roz cu caramel sau căpșuniBy Ancutsa CuisineAm pregătit pentru ai mei, choux cu crustă crocantă craqueline colorată în roz și creme în două variante: pe unele le-am umplut cu cremă caramel, iar pe altele cu cremă de căpșuni.Cartofi noi la tigaie cu mazăre, sparanghel și mărarBy Ancutsa CuisineMazărea, cartofii noi și mărarul sunt doar câteva dintre ingredientele ce-ți umple bucătăria cu arome de vară ca în copilărie. Acest preparat poate fi servit cald sau rece, ca fel principal sau salată caldă și este compus din cartofi noi fierți, apoi trași la tigaie cu afumătură de casă, mazăre, sparanghel, toate aromate cu rozmarin și usturoi, la final garnisite cu mărar. Pachețele din foietaj cu sparanghel și șuncăBy Ancutsa CuisinePentru o gustare de după amiază am pregătit pentru ai mei aceste pachețele din foietaj cu sparanghel și șuncă. Gustare cu batoane de camembert și sparanghel panéBy Ancutsa CuisinePentru o gustare de după amiază sau un mic dejun poți pregăti aceste batoane de brânză Camembert de la Delaco și sparanghel date prin ou și pesmet și prăjite. Sunt gata repede și se mănâncă și mai repede. Eu folosesc pesmet făcut de casă, este auriu, îl mărunțesc mai mare și nu e așa sărat ca cel cumpărat.Tort cu zmeură, pictat cu flori, lavandă și spiceBy Ancutsa CuisineAzi împlinesc 33 de ani. Sunt recunoscătoare pentru tot ce am realizat până acum. Nu mă simt nici tânără, nici bătrână. Încă am o grămadă de așteptări, aștept marea iubire, îmi doresc să-mi întemeiez o familie și să am o emisiune culinară, să-mi public cărți cu rețete și să-mi împărtășesc cu voi rețetele. Vă mulțumesc tuturor pentru fiecare apreciere la rețetele mele!
Am pregătit un tort pictat, cu flori de lavandă, sânziană și spice. Pentru umplutură, am folosit mascarpone, frișcă, apă de flori de portocal, coajă de lămâie și zmeură proaspătă. Ador zmeura.
Chec cu căpșuni și afine și glazură de ciocolatăBy Ancutsa CuisineAm pregătit acest chec în note de primăvară: cu căpșuni și afine, coajă de lămâie și apă de flori de portocal. La final, l-am glazurat cu ciocolată cu lapte. și l-am decorat cu căpșuni și frunze de mentă (din ghiveciul meu mic pe care l-am îngrijit cu drag). Un desert deloc complicat, dar delicios, de weekend sau orice altă ocazie.Chiftele cu linte verdeBy Ancutsa CuisineChiftele de post, din legume, gustoase și sățioase. Nouă ne plac mult, sunt foarte aromate.Halva de casă, cu stafide și cacao (de post)By Ancutsa CuisineCred că e cea mai gustoasă halva pe care am mâncat-o, am pus zahăr și miere astfel încât să fie suficient de dulce, am pus cacao neagră, stafide și esență de rom.
Pentru că este un dulce pregătit în casă și nu ai cum să presezi semințele astfel încât să iasă uleiul din ele, e necesar să adaugi puțin ulei și să frămânți amestecul cu mâinile, pe blatul de lucru.
Pizza mexicanăBy Ancutsa CuisineO pizza delicioasă, cu porumb dulce, cârnat picant, ardei kapia și ardei verde. Dacă puteți mânca foarte picant, folosiți ardei iuți, eu m-am rezumat doar la cârnatul picant, iar ardeii sunt din cei obișnuiți. De data aceasta, am lăsat aluatul la dospit, iar pizza a ieșit înaltă și pufoasă.