Contul meu

Denisa Ene @ cuciresellajoaca.ro
My RecipesMy Favorites
Sufleu cu fructeBy Denisa Ene @ cuciresellajoaca.roCând avem poftă de ceva dulce chiar și noi cei mari, mă gândesc la variante care să fie potrivite și pentru Cireșel. Așa a luat naștere acest sufleu cu fructe, combinând ce mai aveam prin frigider. La ouă se poate renunța, în cazul piticilor cu alergie, întrucât banana înlocuiește oul cu succes. Va diferi puțin textura, dar gustul este delicios în cazul ambelor variante. Para poate fi înlocuită și cu alte fructe preferate: piersici, nectarine, mere, prune, iar în funcție de preferințe preparatul se mai poate îmbogăți cu: scorțișoară, cocos, diverse semințe sau nucifere.
Biscuiți fragezi cu unt și cocosBy Denisa Ene @ cuciresellajoaca.roPentru Cireșel biscuiții sunt un must. Încă de când a descoperit această gustare are o pasiune pentru ei. Îi savurează fie simpli, fie alături de fructe sau un derivat lactat.
Ciorbă de porcBy Denisa Ene @ cuciresellajoaca.roVouă vă plac supele sau ciorbele? Noi încercăm să variem, iar de data aceasta vreau să vă spun cum am obținut o delicioasă ciorbă de porc, de care ne era poftă, căci nu mai făcusem de ceva timp.
Chiftele cu mărar din carne de iedBy Denisa Ene @ cuciresellajoaca.roCireșel a fost foarte încântat de aceste chiftele, deși a mâncat carne de ied pentru prima dată. A savurat vreo 3 bucăți dintr-o lovitură. Au mers de minune cu gnocchi, dar și alături de o salată de vară, din roșii, ardei gras și castraveți.
Shepherd’s pieBy Denisa Ene @ cuciresellajoaca.roÎn weekend am făcut o porție mai mare de sos bolognese, cu gândul să mai și congelez pentru zile cu mai puțin timp la dispoziție. Cum a fost gata am servit o parte cu niște paste, că pastele nu sunt refuzate sub nicio formă, doar știți. Ce voiam să congelez, însă, a fost savurat a doua zi, sub formă de shepherd’s pie – plăcinta ciobanului. Spun “sub formă de…”, căci aceasta se gătește cu carne de miel, de unde și numele acesteia. Am scutit astfel timpul în care aș fi pregătit altă umplutură, special pentru aceasta.
Tartă rustică cu cireșeBy Denisa Ene @ cuciresellajoaca.roÎn sezonul cireșelor mâncăm proaspete foarte multe, însă de fiecare dată fac și această tartă rustică cu cireșe.
Tochitură cu mămăligăBy Denisa Ene @ cuciresellajoaca.roO tochitură cu mămăligă nu cred că refuză nimeni! Ce ziceți, am sau nu dreptate?
Tartă rustică cu brânză și dovleceiBy Denisa Ene @ cuciresellajoaca.roSăptămâna trecută am savurat o delicioasă tartă rustică cu brânză și dovlecei. Tare bine am făcut, căci această combinație ne-a cucerit.
Taco empanadasBy Denisa Ene @ cuciresellajoaca.roAcest preparat este tare apreciat de către noi. Poate fi servit acasă sau în deplasare și este foarte versatil, întrucât poate avea umplutură “sărată” sau “dulce”.
Tartă fără gluten cu ciuperci și brânzăBy Denisa Ene @ cuciresellajoaca.roDeși nu avem alergii, pe blog veți regăsi mai des rețete fără ouă, fără lactate, fără gluten, în funcție de cum mi-am organizat meniul săptămânal, pentru a nu fi nevoită să gătesc mereu separat pentru mine. Această tartă am pregătit-o pentru toată familia, dar fără făină de grâu, căci eu o evit cât pot de mult.
Supă de pui cu gălușteBy Denisa Ene @ cuciresellajoaca.roSupa de pui cu găluște este preferata noastră și o gătesc destul de des.
Ruladă umplută cu legumeBy Denisa Ene @ cuciresellajoaca.roSăptămâna trecută am făcut o delicioasă ruladă umplută cu legume. La noi s-a mâncat imediat, caldă, însă poate fi o variantă excelentă pentru a fi consumată și rece. Poate fi servită dimineața la micul dejun sau luată la pachet, fără probleme. Se feliază foarte ușor chiar și caldă, dacă folosiți un cuțit cu lama bine ascuțită. Trebuie neapărat să o încercați! Noi facem și weekend-ul acesta cu siguranță.
Lapte de cocos homemadeBy Denisa Ene @ cuciresellajoaca.roDacă ar fi să facem un top al preferințelor în materie de lapte vegetal, primul loc ar fi ocupat, fără doar și poate, de către laptele de cocos. Este urmat de laptele de migdale, caju, ovăz/orz. Indiferent pe care l-ați alege, vă recomand să îl pregătiți în casă. Necesită efort minim și ești sigur că el conține doar ingrediente sănătoase.
Nuci aperitivBy Denisa Ene @ cuciresellajoaca.roÎn cele ce urmează vă las rețeta nucilor aperitiv, pe care cu siguranță le veți îndrăgi și voi. Sunt perfecte pentru toate mesele de peste zi, iar umpluturile pot fi diverse, după placul fiecăruia. Nu mai zic că arată minunat pe masă și în cazul în care aveți musafiri sau organizați o petrecere. Pot fi luate cu ușurință la pachet și aveți masa asigurată.
Negresă cu caju și fulgi de cocosBy Denisa Ene @ cuciresellajoaca.roDe ceva vreme îmi tot stătea gândul la o negresă baby friendly. Cum aveam în frigider 5 albușuri pe care nu voiam să le irosesc, m-am pus pe treabă și am obținut ceea ce urmează. În cazul în care nu sunteți într-o situație similară, puteți folosi 3 ouă întregi, cu condiția să bateți separat albușurile, apoi să integrați treptat gălbenușurile, unul câte unul. Personal, noi preferăm varianta cu albușuri, textura fiind mai densă, plus că avem suficiente preparate pe care le facem des și necesită doar gălbenușuri. Rezultatul a fost tare delicios, iar data viitoare se cere porție dublă.
Mini checuri cu cireșeBy Denisa Ene @ cuciresellajoaca.roAceste mini checuri cu cireșe sunt preferatele întregii familii. Sunt pufoase, dense și înlocuiesc cu succes mini prăjiturile din comerț.
Mini chouxBy Denisa Ene @ cuciresellajoaca.roDacă până acum nu ați încercat pâte à choux în varianta baby friendly, vă sugerez să o faceți cât mai curând. Personal, consider că este cel mai simplu aluat și cel mai apreciat de către noi. În plus, variantele de umplere a gogoșelelor sunt diverse. Umplutura poate fi “dulce”, cât și “sărată”: cremă de nuci, diverse fructe coapte sau crude, în combinație cu iaurt, mascarpone, pate, cremă de brânză și verdeață, guacamole, pastă de avocado și ouă fierte, pastă de avocado și brânză etc. Cireșel le adoră chiar și simple și pot înlocui pâinea, cu succes. Sunt super pufoase și aerate. Se mai pot adăuga în aluat și vreo 2 linguri de nuci sau semințe măcinate pentru a le îmbogăți nutritiv.
Mini checuri cu cremă de brânză și afineBy Denisa Ene @ cuciresellajoaca.roVoiam ceva pufos, cu brânză, nici prea dulce, dar nici sărat, așa că au rezultat niște mini checuri cu cremă de brânză, afine și migdale, super pufoase și delicioase.
Mini checuri aromateBy Denisa Ene @ cuciresellajoaca.roCum mie îmi place tare mult dovleacul trebuia să îl integrez și în aceste mini checuri aromate. Este un desert pentru adulți, însă poate fi adaptat și pentru cei mici, dacă în loc de zahăr adăugați vreo 2 banane bine coapte. Se mai schimbă și textura, însă! În varianta cu zahăr ele sunt destul de pufoase. Soțul le aseamănă la textură cu "Prăjitura casei". De asemenea, le puteți coace și în forme de brioșe, numai că în acest caz timpul de coacere va fi mai mic. Vă recomand să le verificați pe parcurs.
Cheesecake cu jeleu de zmeurăBy Denisa Ene @ cuciresellajoaca.roDacă aveți deja făcuți biscuiții, acest delicios cheesecake cu jeleu de zmeură se pregătește în mai puțin de jumătate de oră. Mai mult durează răcirea, dar merită așteptarea!
Raffaello de casăBy Denisa Ene @ cuciresellajoaca.roÎncă de când am descoperit bomboanele Raffaello m-au fascinat, recunosc și de multe ori am făcut și în casă, pe vremea când pregăteam multe dulciuri "păcătoase". Obișnuiam să fac rețeta binecunoscută cu unt și lapte praf, printre alte ingrediente. De data aceasta mi-am dorit să încerc varianta cu lapte condensat și tare bine am făcut căci seamănă muuuult mai bine cu varianta originală din comerț.
Salam de biscuițiBy Denisa Ene @ cuciresellajoaca.roPentru că vă spusesem acum ceva timp că am realizat biscuiții populari special pentru un viitor salam de biscuiți, ne-am pus pe treabă și acum se pot bucura și cei mici de o variantă foarte sănătoasă a uneia dintre cele mai iubite amintiri din copilărie.
Scones cu afineBy Denisa Ene @ cuciresellajoaca.roAnul trecut am încercat pentru prima dată să adaptez o rețetă de scones, pentru a obține o variantă babyfriendly. Cum vechiul telefon a suferit acum ceva timp un tragic accident, nu reușesc să mai găsesc fotografiile cu încercarea de atunci, când am folosit zmeură congelată, în loc de afine, cum am folosit acum. Bine că rețeta a fost păstrată bine, căci am fost cuceriți cu toții. Nici nu știu de ce a trecut atâta timp fără să mai fac. Pentru cine nu a aflat încă ce sunt scones, vă spun acum că sunt niște “biscuiți” cu care britanicii se delectează când savurează ceaiul. Sunt delicioși, aromați, fragezi, mooooi în interior și cu o crustă foarte puțin crocantă la exterior. Deși nu am folosit zahăr sau alt îndulcitor, vă asigur că sunt geniali. Untul dă o aromă desăvârșită care invadează bucătăria în timpul coacerii. Se pot servi simpli, cu sos de fructe proaspete, cu unt de arahide, cu iaurt sau alt derivat lactat, iar mămicile cărora le place cafeaua cu siguranță vor fi încântate să-i servească alături.
Pâine toastBy Denisa Ene @ cuciresellajoaca.roDe câțiva ani buni nu mai cumpărăm pâine. Eu am și renunțat cu succes la pâine o perioadă destul de lungă, însă de când fac pentru Cireșel, cine se mai poate abține să nu guste măcar sau să o consume când anumite preparate o cer? În ultima perioadă, cel mai des facem această minunăție de pâine, toast am numit-o noi. Se menține perfect 3-4 zile la temperatura camerei, în folie alimentară. Eu o mai și feliez și congelez porții individuale, să avem la nevoie.