Contul meu
Enchiladas cu dovleacBy Ramona OlaruUn deliciu din bucataria mexicana, aceste anchiladas sunt absolut delicioase, perfecte atat pentru vegetarieni cat si pentru pofticiosii de ceva bun carora le place bucataria internationala.
NB: La reţetele mexicane se foloseşte coriandru, mie însă nu îmî place aşa că l-am înlocuit cu pătrunjel. Dacă nu aveţi nici o problema cu gustul coriandrului puteţi folosi cu încredere. Supă cremă de morcoviBy Ramona OlaruAceastă supă cremă de morcovi este absolut delicioasă, perfectă și dacă țineți post sau dacă sunteți vegetarian dar și pentru momentele când vrem ceva gustos, ușor și fără carne.Clătite arăbești cu spanacBy Ramona OlaruAceste clătite arăbesti cu spanac sunt diferite la gust de tot ce întâlnim în mod normal în bucătăria românească. Sunt foarte bune și ușor de făcut dar vă sfătuiesc să nu faceți cantități foarte mari deoarece ele sunt cele mai bune in ziua în care le-ați pregătit, după iși pierd din gust din punctul meu de vedere.Biscuiți cu baconBy Ramona OlaruAcești delicioși biscuiți cu bacon merg foarte bine serviți pe post de gustare sau ca aperitive reci în cazul în care găzduiți o petrecere. Sunt deosebit de buni la gust și foarte parfumați.Tartă cu dovlecei și vinete la cuptorBy Ramona OlaruAceastă bunătate de tartă cu dovlecei și vinete la cuptor este simplu de făcut și poate fi devorata pe post de prânz sau cină ușoară. Este inspirată puțin din modelul unui quiche, doar că fără strop de alut.
Ingredientele de mai jos sunt pentru o tava cu diametrul de 27 cm.Bomboane cu cocos și căpșuniBy Ramona OlaruAceste delicioase bomboane cu cocos și căpșuni sunt foarte simplu și rapid de făcut și sunt desertul perfect atunci când te grăbești. Perfecte pentru sezonul cald pentru că nu implică deloc aragazul în ecuație, sunt super delicioase și gustoase. Dacă nu aveți sau nu vă plac căpșunile puteți să le înlocuiți și cu alte fructe după preferințe, eu le fac așa pentru că iubesc căpșunile. Fără alte discuții, hai să revenim la aceste bomboane cu cocos și căpșuni, așadar...Frittata cu dovlecelBy Ramona OlaruAceastă delicioasă frittata cu dovlecel a apărut în viața noastră într-o seară leneșă de luni. Inspirata din ce am gasit cand am deschis frigiderul, aceasta frittata este super gustoasa plus ca are si marele avantaj ca este saraca in carbohidrati si 0 zahar, deci merge foarte bine si pentru diabetici.
Așadar...Quesadilla cu piept de puiBy Ramona OlaruO gustare tare delicioasa, usor de facut si tare buna. Merge foarte bine pe post de pranz rapid sau luate in pachet la scoala sau la munca.Pâine cu porumbBy Ramona OlaruO painica cu un gust tare bun. Eu una am gustat prima data aceasta combinatie de gust in Olanda, apoi am preluat si am facut acasa pentru ca ne-a placut tare mult.Pui în sos cremosBy Ramona OlaruAceastă rețetă de pui în sos cremos este varianta mea a rețetei englezești de Marry me chicken. Povestea zice că dacă-i pregătiți partenerului acest delicios pui în sos cremos vă puteți aștepta la dragoste eternă, declarații sau chiar cereri în căsătorie. Pentru ca deh....dragostea trece prin stomac... Ce e drept e drept! Este absolut delicios așa că vă invit să încercați această rețetă cu mare drag, va fi curcubeu pe cerul gurii.Dulceață de dovleceiBy Ramona OlaruEu una am descoperit aceasta dulceata acum 2 ani și de atunci o tot fac pentru că m-am îndrăgostit efectiv de gustul ei. Oricum ar fi, această dulceață de dovlecei și-a câștigat loc în proviziile noastre pentru iarnă pentru gustul ei, plus că în sezon dovleceii sunt destul de accesibili, chiar și pentru cine nu-i are în grădină.Biscuiți cu nucăBy Ramona OlaruAcesti biscuiti simplu de facut va vor incanta cu gustul lor delicios si cu textura lor crocanta la exterior si perfect de moale la interior.Dulceaţă de mere cu prune şi roşiiBy Ramona OlaruO dulceata deosebita, cu un gust si o culoare superbe! Si da,da, e cu roşii din acelea coapte! Eu am făcut dulceaţa asta pentru că m-a înebunit soră’mea de cap cu „Nouă aşa ne făcea mama când eram mici şi era aşa de bunăăăăă”. Si uite asa am descoperit aceasta bunatate care si a castigat loc de cinste in proviziile anuale de dulceturi din camara.