Categorie: Brioșe și Checuri

Pâinici cu iaurt, brânză Praid și dulceață de struguri

Aceste pâinici pufoase cu iaurt, brânză Praid și dulceață de struguri pot fi servite ca gustare, la micul dejun sau oricând dorești, sunt ușor sărate și dulci în același timp. Ador combinația brânză-struguri. Am ales sortimentul de brânză Praid cremoasă de la Hochland, care poate fi folosit în rețete dulci sau sărate și este foarte gustoasă. Când scoți pâinicile din cuptor, unge-le cu puțin sirop din dulceața de struguri.

Citește
 

Brioșe „Squid Game” cu caramel

YOU HAVE BEEN ELIMINATED! 😱 HAPPY HALLOWEEN 😁🕸

Halloween-ul a devenit, în ultimii ani, o sărbătoare tot mai cunoscută în România. Deși eu nu o sărbătoresc, îmi plac foarte mult preparatele înfricoșătoare pregătite pentru această sărbătoare. Și cum recent am vizionat (mai bine zis binge-watched) tot sezonul de Squid Game, m-am gândit să le combin pe cele două și să pregătesc niște brioșe pline de caramel sărat cu o bomboană Dalgona ca decor.

Citește
 

Brioșe Autumn Sun

Brioșele acestea sunt ca soarele de toamnă: jucăuș, vesel. E ca atunci când, după o zi de muncă, ești obosit, dar bucuros și recunoscător pentru lucrurile pe care le-ai realizat peste zi și-atunci parcă ai vrea să guști din roadele toamnei… Cu blat pufos și umed cu morcovi, umplutură de pere infuzate în sirop de vin cu vanilie, frișcă în culoarea soarelui de toamnă și smochine răscoapte și dulci, ce ți-ai mai putea dori de la niște brioșe? Poate doar încă o brioșă!

Citește
 

CHOUX AU CRAQUELIN

Am tot incercat retete de choux au craquelin insa toate au fost esecuri. Nu m-am lasat si pana la urma am reusit sa scot niste choux au craquelin chiar frumusele as putea spune.Aveti aici o varianta de choux au craquelin cu crema de ciocolata alba si zmeura, o combinatie draga mie.

Citește
 

Chec cu căpșuni și afine și glazură de ciocolată

Am pregătit acest chec în note de primăvară: cu căpșuni și afine, coajă de lămâie și apă de flori de portocal. La final, l-am glazurat cu ciocolată cu lapte. și l-am decorat cu căpșuni și frunze de mentă (din ghiveciul meu mic pe care l-am îngrijit cu drag). Un desert deloc complicat, dar delicios, de weekend sau orice altă ocazie.

Citește