Categorie: Ceva de Ronțăit

Bruschete cu roșii by Kutt

Bruschetele nu pot fi numite doar un alt fel de gustări!

Nu, nu le poți spune simplu, aperitive. Ar fi prea sec și prea puțin pentru o invenție atât de uimitoare. Uimitoare nu prin complexitate, rafinament sau tehnici sofisticate de preparare. Nu, bruschetele sunt uimitoare tocmai prin faptul că sunt absolut delicioase, arată minunat, plac oricui, se potrivesc în orice situație și, ce e extraordinar – se fac exagerat de simplu și rapid.

Dacă mai punem la socoteală și faptul că ai nevoie de foarte puține ingrediente din frigiderul tău pentru a le pregăti, putem afirma, fără urmă de șovăială, că italienii au inventat bruschetele dintr-o inspirație divină, pentru a salva onorabil orice bucătar aflat în încurcătură – din lipsă de timp, idei, ingrediente sau chiar chef de a bucătări.

Citește
 

Biscuiți englezești

Nu știm la voi cum e, dar nouă, când vine vorba despre Regatul Unit, mintea ne zboară la Regină și la celebrul afternoon tea, savurat cu regularitate în fiecare zi, în jurul orei 16. Bine, al treilea gând ne conduce invariabil la… vreme, dar asta e o altă discuție, ce nu își are loc aici, pe această pagină plină de gânduri senine și bunătăți vesele și colorate.

Revenind la ceai, se știe deja că britanicii au cultivat un fel de cult pentru această băutură, devenind maeștri în tehnici de preparare, servire și…socializare la o ceșcuță de ceai bun.

Mai mult de jumătate dintre englezi preferă să îl bea alături de diverse gustări, biscuiți sau prăjiturele de casă. Iar dacă această preferință vine dintr-o țară poziționată pe primele locuri în topul celor mai mari consumatori de ceai din lume, înseamnă că acest amănunt nu trebuie trecut deloc cu vederea atunci când vrei să îți prepari tu însuți o cană cu ceai. Drept urmare, îți lăsăm mai jos rețeta unor biscuiți englezești absolut delicioși, pe care să îi ai pregătiți oricând te apucă pofta de băut ceai.

Citește
 

Cartofi dulci la cuptor cu parmezan ras

Dacă pentru americani curcanul este regele meselor în fiecare an de Ziua Recunoștinței, atunci cartoful dulce este un fel de prim ministru în regatul festinului, la aceeași sărbătoare. Un meniu tradițional de Thanksgiving Day va include obligatoriu, pe lângă friptura de curcan, și un piure, o plăcintă sau un alt fel de garnitură din cartofi dulci.

Deși, din punct de vedere etimologic ar părea că se înrudește foarte strâns cu cartoful obișnuit, cel dulce este de fapt o rădăcină dintr-o familie diferită de plante, la care sunt comestibile și frunzele. Originar din America, cartoful dulce a devenit popular în bucătăriile din sudul continentului în perioada colonială, iar până la sfârșitul Războiului Civil, tuberculii portocalii cu gust dulce au ajuns să fie foarte apreciați și în nordul Americii. De aici s-au răspândit cu ușurință și în celelalte colțuri ale lumii.

Spre deosebire de cartofii obișnuiți, cei dulci nu s-au bucurat de aceeași celebritate și în bucătăria românească, fiind gătiți mai rar și în cantități mai mici la noi. De vină pentru această situație nu este în niciun caz gustul sau calitatea mai slabă a acestui aliment, din contră. Explicația vine din faptul că la noi în țară cultivarea cartofilor dulci în grădini nu este la fel de răspândită precum este în cazul celorlalte rădăcinoase.

Totuși, de fiecare dată când îi găsești de cumpărat la raftul de legume, te sfătuim să nu îi ocolești. Pe lângă faptul că pot substitui cu succes cartoful obișnuit în orice rețetă, cei dulci au un conținut mult mai mare de vitamina A, cunoscută pentru beneficiile sale asupra tenului, dar și de beta-caroten, cu rol în protejarea vederii. De gust, nici nu mai vorbim! Sunt pur și simplu delicioși, cu o textură cremoasă, asemănătoare dovleacului plăcintar. Parafrazând o vorbă din popor, putem spune că iată, cartoful dulce mult aduce!

Iar dacă e așa, pentru azi ți-am pregătit o rețetă super-rapidă, super-ușoară și super-delicioasă, în care să incluzi acest super-cartof!

Citește
 

Biscuiți cu aromă de Crăciun

Rețetă tradițională islandeză pentru Crăciun, pe care am testat-o cu familia mea anul trecut și au fost, de departe, considerați cei mai buni biscuiți mâncați până atunci. E o rețetă care amintește de copilărie, îți aduce sentimentul de sărbătoare în suflet și stomac și te bucură de la prima îmbucătură.

Citește
 

Chiflă cu brânză Camembert, rozmarin și nuci pecan

Pregăteam o pâine frumoasă, de casă pentru a o serba pe mama, sora mea pregătea aperitivele, brânzica aștepta pe masă (am cumpărat-o special pentru mama, că îi place mult) și-atunci mi-a venit ideea să rup din aluat, să modelez repede o chiflă și să ascund brânza acolo și când îi duc mamei chifla, să o surprind. Până la urmă, ne-am invitat toți la chifla ei cu brânză, a fost așa de bună, că trebuie să o repet.

Citește
 

Prăjiturele proteice tip turtă dulce fără făină

Prăjiturele tip turtă dulce fără făină? Da, chiar e posibil acest lucru. Chiar și pe masa de Crăciun poți avea bunătățuri sănătoase. Prăjiturelele proteice tip turtă dulce care nu conțin făină sunt bineînțeles pline de proteine, sunt sănătoase, ușor de preparat, dar și mai mult, au un gust absolut divin. Aceste prăjiturele proteice tip turtă dulce sunt preparate din făină de migdale și pudră proteică și sunt irezistibil de moi. Haideți să decoperim împreună cât de ușor e să coci prăjituri sănătoase de Crăciun! 🙂

Prăjiturelele tip turtă dulce reprezintă un aspect esențial al sărbătorii Crăciunului. Prepararea acestora ne umple sufletul de bucurie. În orice gospodărie, copiii vor să participe la procesul de coacere al acestora, iar în momentul în care aroma irezistibilă cuprinde întreaga casă, știi că a venit din nou Crăciunul. Orele petrecute decorând prăjiturelele și mândria de a avea prăjiturele tip turtă dulce decorate minunat fac parte din această perioadă a anului. Imaginează-ți cât de surprinși vor fi musafirii tăi atunci când îi vei informa că aceste mici capodopere sunt și fit, sunt prăjiturele de Crăciun fără gluten și sunt bogate în proteine. Un Crăciun cu adevărat magic, nu-i așa? În plus, le poți savura fără nicio remușcare.

Făina de migdale este perfectă în această rețetă. O poți cumpăra, dar poate fi preparată cu ușurință și acasă – trebuie doar să râșnești migdalele sau să le dai prin blender până când rezultă o făină fină. Aceste prăjiturele fitness tip turtă dulce pot fi preparate cu sau fără pudră proteică. Scapă de stresul apropierii sărbătorilor și încearcă această versiune fitness a prăjiturelelor tip turtă dulce. Doar nu e musai să pui kilograme pe tine iarna.

Citește
 

Pachetele cu Branza si Susan

Va propun niste pachetele cu branza si susan, o retea gustoasa si rapida ce va trezi amintirile copilariei, mai pe scurt o reteta pentru suflet:D

Citește
 

Cookies cu banane si musli

Am participat la o provocare pe pagina de instagram si cam asta a iesit. Trebuie sa iti spun ca am incercat pentru prima data aceasta combinatie in felul acesta, dar cu siguranta voi mai prepara deliciile acestea micute.

Citește
 

Bicuiți cu brânză

Modul în care am decorat acești biscuiți sărați mi-a amintit de cum decora bunica ouăle roșii de Paști – cu cele mai frumoase frunze pe care le găseam în grădină! Anul acesta am apucat să cumpăr câteva plante aromatice în ghiveci și mi-au prins tare bine, neavând o grădină.

Sunt așa de frumos decorați, parcă și-au luat hainele de sărbătoare și s-au așezat direct în farfurie!

Citește