Categorie: Ceva Dulce

Madeleines cu mascarpone

Săptămâna aceasta am făcut niște madeleines cu mascarpone și am testat și făina manitoba, pe care îmi doream să o testez de ceva timp.
Au ieșit niște „norișori” super pufoși, care au fost devorați de îndată ce s-au răcit.
Trebuie să încercați și voi această rețetă!

Citește
 

Trufe vegane

Când am făcut ultima comandă online am pus în coș și o pungă de fasole neagră, cu gândul să fac niște trufe.
Da, da, ați citit bine, trufe.
Toți din casă le-au mâncat pe nerăsuflate, fără să știe ce conțin.
Când au aflat, tare s-au mirat.

Citește
 

Pancakes vegane

Cine a zis că nu poți mânca pancakes când ești la dietă?
Ei, bine, se poate! Moderația este cheia.

Citește
 

Cozonac cu unt și cozonac cu nuci și mirodenii

Am pregătit doi cozonaci: unul cu unt și altul cu nuci, cacao și mirodenii. Sunt festivi, gustoși și gata de savurat cu cei dragi.
Dacă vrei, poți face doi cozonaci la fel sau doi diferiți. Eu îți voi spune cantitățile, dacă vrei să-i pregătești ca mine.

Citește
 

Lapte de pasăre cu cristale de zahăr ars

Lapte de pasăre, desertul meu preferat din copilărie! Ador cum se îmbină sosul cremos de vanilie cu găluștele de spumă și împreună te fac să visezi la copilărie, să retrăiești acele clipe magice, de parcă ai pluti pe nori pufoși de spumă. Bineînțeles, nici la această rețetă nu m-am putut abține și a trebuit să intervin si să o reinventez în stilul propriu, așa că am presărat-o cu „zăpadă” crocantă de caramel.

Citește
 

Mousse de ciocolată

Mousse de ciocolată albă și neagră, cremos și ciocolatos, perfect să împace o zi de luni, o zi ploioasă de toamnă, o zi în care te-ai trezit cu fața la cearceaf sau să-ți ofere bucurie în orice fel de zi. Bineînțeles, se poate face doar de ciocolată albă sau de ciocolată neagră, dar are mai mult farmec așa, în 2 culori.

Citește
 

Chec cu ciocolată și coacăze roșii

Un experiment în căutarea unor deserturi mai sănătoase: chec cu ciocolată și coacăze roșii. Ce are acest chec special? Este cu zahăr de cocos, o variantă puțin mai sănătoasă a zahărului rafinat, dar și cu aromă puternică și delicioasă de caramel. Totodată, este un chec fătă gluten, cu făină de castane, o făină dulce și aromată, perfectă pentru un desert deosebit.

Citește
 

Castane în unt cu scorțișoară

Castanele în unt cu scorțișoară sunt o rețetă delicioasă care accentuează aceste minunății ale toamnei. Combinația cu unt cremos și scorțișoară aromată se potrivește de minune cu gustul ușor dulceag și aroma delicată a castanelor. Vă invit și pe voi să descoperiți acest desert ușor de făcut, deloc pretențios, dar delicios!

Citește
 

Tartă cu cheddar, blue cheese și pere

Să ne bucurăm de roadele toamnei târzii și să pregătim o tartă cu pere 🍐 parfumate și zemoase, cheddar maturat și blue cheese 🧀. O combinație pe care știu că înainte ați degustat-o în platourile de brânzeturi, dar acum am transformat-o într-o tartă delicioasă.

Citește