Categorie: Ceva Dulce

Clătite americane din făină integrală și fulgi de ovăz cu sirop de brad

O reteță sănătoasă, numai bună pentru micul dejun: clătite americane din făină integrală de grâu cu fulgi de ovăz, semințe de dovleac, fructe de goji și sirop de muguri de brad.
Fiind concepute pentru mic dejun, am redus cantitatea de zahăr adăugat la mai puțin de jumătate din cantitatea normală, dar in funcție de preferințe puteți ajusta.

Citește
 

Ștrudel cu măr

Fantezia și bogăția combinațiilor inedite, așezate cu fast în farfuriile de porțelan ale restaurantelor elegante din capitala Austriei, dictează un stil aparte, specific vienez. Viena, cu grația ei elaborată și apetitul deschis pentru nou, este probabil singurul oraș din lume care a influențat un curent culinar distinct, cunoscut în lume drept bucătărie vieneză.

Unul dintre cele mai populare deserturi vieneze este ștrudelul cu măr, pe numele său original Apfelstrudel. Chiar dacă este un preparat tradițional vienez, variațiuni ale ștrudelului cu măr vei întâlni și în Bavaria, nordul Italiei sau alte țări ale fostului Imperiu Austro-Ungar.

Chiar dacă rețeta noastră de ștrudelul cu măr nu presupune chiar cea mai simplă și rapidă cale de a obține un desert perfect, noi credem că savoarea intensă, atât de plăcută papilelor gustative merită pe deplin efortul de a crea această mică și desăvârșită operă de artă culinară.

Citește
 

Galette cu mere

O poți numi galette, dacă dorești să aibă aerul sofisticat al bucătăriei franțuzești, sau poți să-i spui simplu tartă cu mere, dacă preferi sinceritatea autentică a unui desert rustic, ușor de preparat și repede de terminat (a se citi devorat).

La origini o celebră plăcintă franțuzească gătită în toate casele în zilele de sărbătoare, galette este un fel de prăjitură rustică, de formă rotundă, din aluat subțire, cu diverse umpluturi delicioase. Cea mai iubită versiune a galettei franțuzești rămâne tarta rustică cu marginile întoarse, umplută cu felii rumene de mere, înnobilate cu puțin praf auriu-roșcat de scorțișoară.

Rețeta extrem de simplă, chiar și pentru o novice în tainele bucătăriei, necesită ingrediente puține și necostisitoare, însă rezultatul final va umple toată casa de un miros ispititor, va transforma farfuriile în opere de artă, iar celor din jurul mesei le va aprinde scântei de încântare în priviri.

Citește
 

Biscuiți englezești

Nu știm la voi cum e, dar nouă, când vine vorba despre Regatul Unit, mintea ne zboară la Regină și la celebrul afternoon tea, savurat cu regularitate în fiecare zi, în jurul orei 16. Bine, al treilea gând ne conduce invariabil la… vreme, dar asta e o altă discuție, ce nu își are loc aici, pe această pagină plină de gânduri senine și bunătăți vesele și colorate.

Revenind la ceai, se știe deja că britanicii au cultivat un fel de cult pentru această băutură, devenind maeștri în tehnici de preparare, servire și…socializare la o ceșcuță de ceai bun.

Mai mult de jumătate dintre englezi preferă să îl bea alături de diverse gustări, biscuiți sau prăjiturele de casă. Iar dacă această preferință vine dintr-o țară poziționată pe primele locuri în topul celor mai mari consumatori de ceai din lume, înseamnă că acest amănunt nu trebuie trecut deloc cu vederea atunci când vrei să îți prepari tu însuți o cană cu ceai. Drept urmare, îți lăsăm mai jos rețeta unor biscuiți englezești absolut delicioși, pe care să îi ai pregătiți oricând te apucă pofta de băut ceai.

Citește
 

Coroniță de Crăciun

Știți ce nu lipsește niciodată de pe masa noastră de Crăciun?

Cu siguranță mulți știu răspunsul. Este vorba despre cozonac.

După multe încercări, am ajuns la rețeta perfectă pentru noi: un cozonac pufos, care se păstrează foarte bine câteva zile (dacă rezistă mai mult de o zi, desigur 🙈).

Și pentru că în timpul anului fac cozonaci în forma clasică, de Crăciun e musai să aibă o formă mai specială, dar și o cremă pe care o iubim cu toții.

Citește