O prăjitură clasică, Tăvălita, reinterpretată pentru Crăciun și adaptată pentru a fi și pe placul celor care nu apreciază prăjiturile cu esențe provenite din alcool.
O prăjitură clasică, Tăvălita, reinterpretată pentru Crăciun și adaptată pentru a fi și pe placul celor care nu apreciază prăjiturile cu esențe provenite din alcool.
Rețetă tradițională islandeză pentru Crăciun, pe care am testat-o cu familia mea anul trecut și au fost, de departe, considerați cei mai buni biscuiți mâncați până atunci. E o rețetă care amintește de copilărie, îți aduce sentimentul de sărbătoare în suflet și stomac și te bucură de la prima îmbucătură.
După această rețetă clasică se pot prepara și brioșe cu merișoare, coacăze roșii, zmeură sau mure.
Îmi plac foarte mult aceste prăjiturele. Au multă ciocolată şi pot fi combinate cu fructe, nuci, alune sau orice altceva ne e pe plac. De data asta am adăugat unt de arahide cu bucăţele crocante. Combinaţia dulce-sărată e delicioasă!
O tartă delicioasă ca un apus de toamnă târzie, cu aluat crocant, o cremă consistentă din aromatele nuci, nuci caju și alune de pădure, decorată cu prune și struguri.
Ce poate sa fie mai in ton cu toamna daca nu o tarta cu dovleac? Aromata si gustoasa..
Unul dintre deseturile mele preferate, pavlova. Dar aceasta combinatie de mascarpone cu smochine si cu caramel sarat, credeti-ma, este curcubeu pe cerul gurii
Dacă îți plac merele moi cu scorțișoară, trebuie să încerci acest crumble de mere… e delicios !
Împachetează aceste trufe de ciocolată în celofan sau în cutii speciale pentru bomboane, pentru a le oferi în dar. Le poți servi invitaților împreună cu o cafea fierbinte, după cină.
Perele întregi arată foarte elegant, însă sunt mai greu de consumat. Dacă preferi să le servești tăiate pe jumătate, îndepărtează centrul cu o linguriță, apoi fierbe-le doar 10-15 minute, în funcție de cât sunt de coapte.