Categorie: Dulceață / Gem

Gem de mure

Am cumpărat zilele trecute 1 kg de mure, din care am oprit și pentru un tort și am făcut și gem.
Ce am schimbat anul acesta: am dat gemul, așa călduț, la blender, apoi l-am trecut prin strecurătoare, să scap de sâmburi. E minunat în deserturi.

Citește
 

Dulceață de cireșe amare

Dulceața de cireșe amare are farmecul ei. Și pentru că tatei îi place mult acest tip de dulceață, am pregătit-o special pentru el, cu îndulcitor.

Citește
 

Dulceață de zmeură și afine, cu apă de flori de trandafir

După dulcețurile clasice din anii trecuți, am vrut anul acesta să încerc câteva combinând diverse arome. Așa am pregătit această dulceață de zmeură și afine, la care am adăugat puțină apă de flori de trandafir, pentru un gust delicat, floral, pentru că o esență, oricare ar fi ea, nu trebuie să aclipseze preparatul de bază. Am îndulcit-o cu îndulcitor și am fost foarte mulțumită de rezultat.

Citește
 

Dulceață de nuci verzi

Dulceața de nuci verzi este un deliciu rafinat, o rețetă tradițională, veche. Iar nucile verzi sunt bogate în minerale și vitamine.

Citește
 

Dulceață de rubarbă

Dulceața de rubarbă este dulce-acrișoară, aromată și este perfectă pentru a fi consumată pe pâine cu unt sau ca topping pentru deserturi. O dulceață cu aromă delicată de portocale.

Citește
 

Gem de corcodușe

Am adus de la țară corcodușe și m-am hotărât să le fac gem. Au o aromă undeva între caise și prune vinete. Nu au fost foarte coapte, iar gemul a ieșit dulce-acrișor, însă folosit ca sos pentru fripturi este excelent. Deja l-am testat cu pui și ne-a plăcut foarte mult.

Citește
 

Dulceață de cireșe galbene

Spre finalul sezonului lor, am prins și cireșe galbene, am cumpărat câteva și am fost surprinsă de cât de bune au fost. Jumătate s-a mâncat, jumătate a ajuns dulceață, ca să mă bucur de aroma lor și la iarnă…

Citește
 

Gem de pepene galben

Acest gem este o necesitate pentru toți oameni care iubesc pepenele galben ! Este rapid de pregătit și e gata în mai puțin de o oră. Este o modalitate excelentă de a folosi pepene copt.

Citește