Categorie: Pâine

English Muffins

Ce sunt aceste brioșe englezești? Sunt niște pâinici rotunde, care se pot face atât cu drojdie, cât și cu maia, și se servesc cel mai des tăiate pe orizontală, ușor prăjite și cu unt.

Citește
 

Lipii cu iaurt

Am descoperit o nouă rețetă de lipii…o să îți placa mult! Sunt cele mai pufoase și fragede lipii!

Citește
 

Chiflă cu brânză Camembert, rozmarin și nuci pecan

Pregăteam o pâine frumoasă, de casă pentru a o serba pe mama, sora mea pregătea aperitivele, brânzica aștepta pe masă (am cumpărat-o special pentru mama, că îi place mult) și-atunci mi-a venit ideea să rup din aluat, să modelez repede o chiflă și să ascund brânza acolo și când îi duc mamei chifla, să o surprind. Până la urmă, ne-am invitat toți la chifla ei cu brânză, a fost așa de bună, că trebuie să o repet.

Citește
 

Pâine țărănească, cu iaurt și măsline

Îmi cumpărăsem un cuțit special pentru pâine și abia așteptam să-l testez. Am pregătit această pâine cu iaurt și măsline și am dat-o la cuptor cu o tavă cu apă sub ea, pentru ca aburii să o facă pufoasă, apoi am îndepărtat tava cu apă, pentru ca pâinea să capete acea crustă. A ieșit atât de bună, că s-a terminat într-o seară, noi am mâncat-o cu unt sau cremă de brânză.

Citește