Categorie: Patiserie

Covrigei cu ciocolată, sare de mare și arahide sărate

Am pregătit covrigei cu aluat de casă, iar la final i-am glazurat pe unii dintre ei cu ciocolată neagră, pe alții cu ciocolată albă, apoi i-am decorat cu sare de mare, respectiv arahide sărate. Au fost atât de buni că a trebuit să decorez doar câțiva, să-i pozez repede și să-i trimit la degustat, ca apoi să decorez și restul covrigeilor. Am lăsat și câțiva covrigei simpli, pentru tata.

Citește
 

Aluat de pizza II

Hello iCooks,
Aluatul este foarte umed, ceea ce îl face foarte moale. Manipulați-l ușor pentru a menține toate bulele de aer din aluat.

Citește
 

BISCUITI CU ROZMARIN SI PARMEZAN

Cand eram mica, dulcele la mine insemna ceva sarat cum ar fi chipsurile sau covrigeii. Acesti biscuiti au fost pe placul meu. Aromati si sarati, nu au rezistat mai mult de o zi. Merg perfect cu un vin alb, branzeturi si dulceata de ardei .

Citește
 

Aluat de pizza fără frământare

Hello iCooks,
Acest aluat de pizza este foarte umed, 80% hidratare, ceea ce îl face foarte moale. Manipulați-l ușor pentru a menține toate bulele de aer din aluat. Amestecați aluatul cu o lingură, pliați-l cu mâna de câteva ori pe parcursul zilei și lăsăți-l să se odihnească până a două zi, când poate fi folosit pentru pizza.

Se obțin aproximativ 660g de aluat, suficient pentru o tavă de pizza de 25*35 cm.

Citește
 

Pizza Napoletana Rapida

Daca nu vrei sa astepti 24 de ore pentru un aluat de pizza napoletana, se poate realiza si intr-o ora, iar rezultatul este destul de similar.
Aveti nevoie de faina tip 00 pentru un rezultat cat mai perfect.

Citește
 

Rotolo cu pesto și prosciutto

Hello iCooks,
Te-ai gândit vreodată sa încerci varianta de pizza rulată? Aluatul clasic de pizza, cu toppingurile preferate, totul sub forma unor rulouri, ce vor deveni atât de iubite, încât le vei lua la pachet, în călătorii, picnic, ca gustări de zi cu zi sau ca aperitiv gustos pentru musafiri.

Citește