Categorie: Porc

Cotlet de porc, cu legume și mirodenii, la cuptor

De Sărbători, am pregătit cotlet de porc la cuptor, cu costițe, cartofi și mirodenii. Coastele afumate i-au dat o aromă nemaipomenită, însă tot ele s-au mâncat primele (cine nu iubește coastele?) Usturoiul și rozmarinul sunt mirodeniile noastre preferate, dau o aromă deosebită.

Citește
 

Lebăr de casă

Săptămâna aceasta, am pregătit împreună cu familia mea toba de casă și, odată cu aceasta, și lebărul. Astfel, am dat deoparte pentru lebăr puțină inimă fiartă pentru tobă și, separat, am fiert special pentru lebăr fleică și ficat. Am pus-o în maț de porc, din cele pentru cârnați, pentru că nu ne plac cele crețe, dar asta ține de gust, fiecare le face cum îi place.

Citește
 

Shepherd’s pie

În weekend am făcut o porție mai mare de sos bolognese, cu gândul să mai și congelez pentru zile cu mai puțin timp la dispoziție.
Cum a fost gata am servit o parte cu niște paste, că pastele nu sunt refuzate sub nicio formă, doar știți.
Ce voiam să congelez, însă, a fost savurat a doua zi, sub formă de shepherd’s pie – plăcinta ciobanului.
Spun “sub formă de…”, căci aceasta se gătește cu carne de miel, de unde și numele acesteia.
Am scutit astfel timpul în care aș fi pregătit altă umplutură, special pentru aceasta.

Citește
 

Chiftele pufoase

Știați că se pot face chiftele pufoase și delicioase chiar și la cuptor?
Vă spun în cele ce urmează cum le pregătesc eu.

Citește
 

Pulled pork burger

Pulled pork burger a fost primul preparat pe care l-am pregătit când am achiziționat slowcooker-ul, acum aproape 4 ani.
Până acum, însă, nu am reușit să îi dedic o postare pe blog, căci de fiecare dată pofta era prea mare și nu reușeam să îl imortalizez.

Citește