Categorie: Prăjituri cu Fructe

Tort cremos

Tortul pe care urmează să vi-l prezint nu putea avea o denumire mai bună: tort cremos.
A fost ideea lui Cireșel, care a văzut că eram indecisă asupra numelui.
Trebuie să îl încercați și voi neapărat!
Din compoziția rezultată eu am copt aproximativ 2/3 într-o tavă rotundă cu diametrul de 26 de cm și 1/3 într-o tavă rotundă cu diametrul de 18 cm.
Blatul mare l-am copt în cuptor, iar blatul mic la multicooker.
Vă las mai jos indicațiile necesare!

Citește
 

Tarta Cu Portocale

Daca tot este iarna, hai sa aducem mirosul de portocala in casele noastre cu aceasta tarta infuzata cu prospetimea portocalelor de sezon.

Citește
 

CHEESECAKE NO-BAKE CU 3 CREME

Pentru ca toata Lumea s-a apucat de „prajiturit” am zis ca este timpul sa o fac si eu! 😁 Si cum altfel… Daca nu cu un Cheescake 🥧🍰
Va prezint acest minunat Cheescake cu 3 creme (Milka/Capsuni/Nutella) pe care l-am facut cu super mare drag si pe care abia asteptam sa il gust.
Am vrut sa fie un gust perfect… Iar din punctul meu de vedere.. A iesit exact ce am vrut!
Aceasta minunatie are 3 straturi (imi pare rau ca nu se vede foarte bine in poza datorita faptului ca sunt asemanatoare la culoare,dar va spun ce si cum am folosit.

Citește
 

Plăcintă aromată cu dovleac și mere

În cele de urmează vă prezint o delicioasă plăcintă aromată cu dovleac și mere coapte.
Da, da, plăcintă.
Știu, din fotografii pare altceva, nicidecum o plăcintă, însă cum piticul visa tot la cozonacul de Paște, pe care l-am terminat de ceva timp, am zis ca plăcinta cea de toate zilele să aibă straie noi și să ne ducă cu gândul tot la cozonacul împletit.
Am folosit cel mai versatil aluat, de care știu că și voi v-ați îndrăgostit și pe care îl folosim la pâine, la plăcintele aperitiv și chiar pentru foccacia.
Acestea fiind zise, așa-i că vă apucați de treabă și voi?

Citește
 

Ruladă cu gem

Pentru acest desert nostalgic, se coace o foaie de pandișpan genovez, care se unge apoi cu gem de zmeură și un strat gros de frișcă bătută, după care se rulează. Dacă nu ați mai făcut o ruladă până acum, veți avea o surpriză : foaia de pandișpan genovez se va rula ușor, fără nici cel mai mic obstacol ( și orice mici crăpături sau rupturi vor fi mascate cu o cantitate generoasă de zahăr pudră). Este atât de simplu de preparat și absolut delicios, încât este de mirare că s-a demodat vreodată. Faceți această ruladă o dată sau de două ori, și poate veți reuși s-o readuceți în modă.

Citește