Un desert delicios!
Un desert delicios!
O reteta de placinta delicioasa. Nu contine deloc zahar, deci este baby friendly si are si un aluat foarte fraged, numai bun. Cu siguranta o sa va placa aceasta placinta!
Buna dragii mei!
Va scriu mai jos reteta pentru cea mai usoara si buna tarta EVER ! 😼
Aceasta reteta poate deveni micul dejun preferat!
Pufoase, ușor de pregătit și iubite de copii, brioșele cu măr și scorțișoară sunt desertul perfect în așteptarea Crăciunului.
Un cheesecake cremos si delicios!
În vremurile actuale nu ne mai putem bucura la fel de des de bunătățile făcute de buniciile noastre, dar asta nu înseamnă că nu ne putem crea singuri bucuria și că nu putem să le aducem mai aproape de sufletul nostru. Acest pandișpan vă va purta pe tărâmul copilăriei, vă va aminti de simplitatea vieții și este perfect de savurat cu un pahar de lapte călduț sau cu un ceai cald.
Toamna este despre culori, arome, veselie, iubire… V-am adus o tartă delicioasă cu cremă de migdale și caju, decorată cu mere așezate astfel încât să formeze un trandafir și stropite cu apă de flori de trandafir. În loc de apă, la aluat am folosit cidru, pentru a fi în ton cu merele, pentru a sărbători toamna, dar și pentru un aluat mai fraged.
Am pregătit cu mult drag pentru ai mei un tort Brăduţ de Crăciun din foi de pandişpan, între care alternează cremele mele preferate: cea cu alune de pădure şi crema de ciocolată cu alune, înveselite cu aroma feliilor de portocală. L-am ornat cu frişcă pe care am colorat-o în verde cu puţin colorant alimentar. Nu este un verde intens pentru a nu depăşi dozajul de colorant. Şi cum orice brad trebuie împodobit, l-am decorat cu ornamente de sărbătoare: perluţe pe post de instalaţie, fulgi de zahăr ca ornamente, iar zăpada este din cocos. Nu am uitat de cadouri, pe-acestea le-am făcut din alune de pădure şi nuci trase în ciocolată albă, apoi date prin zahăr colorat, pe care le-am aşezat la bază.
Fantezia și bogăția combinațiilor inedite, așezate cu fast în farfuriile de porțelan ale restaurantelor elegante din capitala Austriei, dictează un stil aparte, specific vienez. Viena, cu grația ei elaborată și apetitul deschis pentru nou, este probabil singurul oraș din lume care a influențat un curent culinar distinct, cunoscut în lume drept bucătărie vieneză.
Unul dintre cele mai populare deserturi vieneze este ștrudelul cu măr, pe numele său original Apfelstrudel. Chiar dacă este un preparat tradițional vienez, variațiuni ale ștrudelului cu măr vei întâlni și în Bavaria, nordul Italiei sau alte țări ale fostului Imperiu Austro-Ungar.
Chiar dacă rețeta noastră de ștrudelul cu măr nu presupune chiar cea mai simplă și rapidă cale de a obține un desert perfect, noi credem că savoarea intensă, atât de plăcută papilelor gustative merită pe deplin efortul de a crea această mică și desăvârșită operă de artă culinară.