Categorie: Prăjituri

Pandișpanul bunicii

În vremurile actuale nu ne mai putem bucura la fel de des de bunătățile făcute de buniciile noastre, dar asta nu înseamnă că nu ne putem crea singuri bucuria și că nu putem să le aducem mai aproape de sufletul nostru. Acest pandișpan vă va purta pe tărâmul copilăriei, vă va aminti de simplitatea vieții și este perfect de savurat cu un pahar de lapte călduț sau cu un ceai cald.

Citește
 

Ruladă cu nucă de cocos și caramel

Nu știu daca găsesc cuvintele potrivite să vă descriu această minunăție de ruladă. Napolitană crocantă, o cremă fină de lapte praf si cocos plus un strat de biscuiți învăluiți într-un amestec de zahăr ars. Absolut delicioasă!

Citește
 

Tartă trandafir cu mere

Toamna este despre culori, arome, veselie, iubire… V-am adus o tartă delicioasă cu cremă de migdale și caju, decorată cu mere așezate astfel încât să formeze un trandafir și stropite cu apă de flori de trandafir. În loc de apă, la aluat am folosit cidru, pentru a fi în ton cu merele, pentru a sărbători toamna, dar și pentru un aluat mai fraged.

Citește
 

Tort Brăduţ de Crăciun

Am pregătit cu mult drag pentru ai mei un tort Brăduţ de Crăciun din foi de pandişpan, între care alternează cremele mele preferate: cea cu alune de pădure şi crema de ciocolată cu alune, înveselite cu aroma feliilor de portocală. L-am ornat cu frişcă pe care am colorat-o în verde cu puţin colorant alimentar. Nu este un verde intens pentru a nu depăşi dozajul de colorant. Şi cum orice brad trebuie împodobit, l-am decorat cu ornamente de sărbătoare: perluţe pe post de instalaţie, fulgi de zahăr ca ornamente, iar zăpada este din cocos. Nu am uitat de cadouri, pe-acestea le-am făcut din alune de pădure şi nuci trase în ciocolată albă, apoi date prin zahăr colorat, pe care le-am aşezat la bază.

Citește
 

Ștrudel cu măr

Fantezia și bogăția combinațiilor inedite, așezate cu fast în farfuriile de porțelan ale restaurantelor elegante din capitala Austriei, dictează un stil aparte, specific vienez. Viena, cu grația ei elaborată și apetitul deschis pentru nou, este probabil singurul oraș din lume care a influențat un curent culinar distinct, cunoscut în lume drept bucătărie vieneză.

Unul dintre cele mai populare deserturi vieneze este ștrudelul cu măr, pe numele său original Apfelstrudel. Chiar dacă este un preparat tradițional vienez, variațiuni ale ștrudelului cu măr vei întâlni și în Bavaria, nordul Italiei sau alte țări ale fostului Imperiu Austro-Ungar.

Chiar dacă rețeta noastră de ștrudelul cu măr nu presupune chiar cea mai simplă și rapidă cale de a obține un desert perfect, noi credem că savoarea intensă, atât de plăcută papilelor gustative merită pe deplin efortul de a crea această mică și desăvârșită operă de artă culinară.

Citește
 

Galette cu mere

O poți numi galette, dacă dorești să aibă aerul sofisticat al bucătăriei franțuzești, sau poți să-i spui simplu tartă cu mere, dacă preferi sinceritatea autentică a unui desert rustic, ușor de preparat și repede de terminat (a se citi devorat).

La origini o celebră plăcintă franțuzească gătită în toate casele în zilele de sărbătoare, galette este un fel de prăjitură rustică, de formă rotundă, din aluat subțire, cu diverse umpluturi delicioase. Cea mai iubită versiune a galettei franțuzești rămâne tarta rustică cu marginile întoarse, umplută cu felii rumene de mere, înnobilate cu puțin praf auriu-roșcat de scorțișoară.

Rețeta extrem de simplă, chiar și pentru o novice în tainele bucătăriei, necesită ingrediente puține și necostisitoare, însă rezultatul final va umple toată casa de un miros ispititor, va transforma farfuriile în opere de artă, iar celor din jurul mesei le va aprinde scântei de încântare în priviri.

Citește