Această prăjitură o mâncam când eram mici, deși era de post, ne plăcea mult. Mi-am adus aminte de ea zilele trecute, nu am mai mâncat de ani buni. Comparativ cu rețeta pe care o am de la mama, eu am pus nucă și în blat, pentru mai multă aromă.
Această prăjitură o mâncam când eram mici, deși era de post, ne plăcea mult. Mi-am adus aminte de ea zilele trecute, nu am mai mâncat de ani buni. Comparativ cu rețeta pe care o am de la mama, eu am pus nucă și în blat, pentru mai multă aromă.
Am experimentat, până acum, tot felul de ecleruri : cu vanilie, lămâie sau ciocolată, în forma clasică alungită, de inel, prăjitură, tort sau mono-porție. Cu ce sunt acestea diferite? Ei bine, sunt moderne, în sensul că se umple cu cremă, fără să le tai (comparativ cu cele tradiționale) și îmbrăcate în glazură oglindă (dar și alte glazuri), decorate cu fulgi de cocos, pentru un aer sofisticat. Sper să vă placă!
Dacă nu ați încercat nicio rețetă de brownies, să știți că a sosit timpul. Vă las aici o rețetă foarte simplă și rapidă pentru o tavă de 20×20 cm (9 bucăți). Dacă vă știți mari amatori de ciocolată, dublați cantitățile fără să stați pe gânduri.
Dacă dorești un desert elegant, poți opta pentru o prăjitură cu două foi de pandișpan și trei straturi în degradé: sos de zmeură, cremă de zmeură, cremă albă. Pentru o notă finală, am adăugat și alune de pădure și fistic mărunțite împreună, la râșniță și presărate între straturile de cremă. I-au dat un gust complex, bogat, foarte interesant.
O prajitura rapida, foarte gustoasa si aromata! Afinele sunt bogate in antioxidanti si vitamina C, dar contin si vitaminele A si E, vitamina K, fier, calciu, mangan, zinc, fosfor, seleniu şi cupru. Este bine sa introducem aceste fructe in alimentatia noastra!
Nu e cel mai estetic desert dar gustul e divin. Noi l-am servit cu înghețată.
Pavlova este desertul meu preferat pentru ca este atat de versatil si poate fi incercat in orice combinatie va place.
A spus cineva BROWNIE? 🍫😱
Daca ar fi sa aleg prajitura preferata cu ciocolata, clar as merge pe un brownie, fudgy asa cum imi place mie, adica o las la cuptor doar pana ce se formeaza o crusta la baza si la suprafata, iar miezul ramane inca moale, gumos si plin de ciocolata. 🍒Si daca tot suntem in plin sezon, eu am pus si niste cirese, dar cel mai bine merge cu niste visine alcoolizate 🍒🍫
Azi vă prezint o tartă simplă, dar frumoasă și gustoasă de vară, așa cum am învățat-o de la mama, pentru că vara este despre bucuria fructelor. Și ce e mai plăcut decât să găsești fructe la fiecare mușcătură de pandișpan pufos? Pentru o notă florală discretă și am adăugat apă de flori de trandafir.
Am folosit zahărul pudră doar la decor, pentru câteva bucățele, în rest, la aluat, am folosit îndulcitor.
Sunt pufosi, ciocolatosi si nu le poti rezista. Plus ca se fac super simplu.