Categorie: Rețete Clasice

Salată caprese

Salata caprese, Insalata caprese sau pur și simplu seducția italiană a gustului, printr-un amestec firesc de nuanțe, texturi și contraste ispititoare.
Această salată, extrem de simplă și rapid de preparat, este promisiunea unui început de weekend reușit, pentru că se potrivește excelent pentru o seară de vineri, în compania unui pahar de vin de calitate.

Citește
 

Fasole bătută și chipsuri din morcovi

Originară de pe continentul american, fasolea a călătorit peste tot pe glob, ajungând azi să fie foarte populară și apreciată în mai toate bucătăriile lumii. Considerată, în general, o hrană ieftină și foarte sățioasă, fasolea este inclusă în meniul tradițional al multor popoare.
Nici noi, românii, nu facem excepție, dovadă fiind și faptul că, de câțiva ani încoace, fasolea a ajuns, nu se știe cum, să fie nelipsită de la mesele tradiționale organizate la adunările populare de 1 Decembrie, ziua națională.
Azi îți propunem o rețetă veche, țărănească, dar ușor fandosită și cu oarecare pretenții închipuite de sofisticare.

Citește
 

Pizza Margherita

Dacă fericirea ar fi un fel de mâncare, atunci cu siguranță ar fi o pizza autentică. De fapt, credem că mai toate preparatele bucătăriei italiene fac parte din același registru de emoții pozitive.
Locuitorii frumoasei peninsule se pricep atât de bine să aducă veselie în farfurii, încât multe dintre mâncărurile lor au fost exportate cu succes pe toate continentele. Este și cazul pizzei, un preparat italienesc clasic, extrem de simplu, devenit atât de faimos și iubit, încât a fost inclus în meniurile restaurantelor din toată lumea.

Pornind de la rețetele originale, pizza a ajuns azi să fie pregătită într-o multitudine de feluri și combinații de ingrediente, adaptate în funcție de specificul culinar al țării de adopție sau pur și simplu în funcție de preferințele personale.

Totuși, se spune că pizza cu adevărat autentică este cea pe care o prepară napoletanii. De fapt, sudul însorit al Italiei este patria pizzei. La Napoli s-a deschis prima pizzerie din lume, a cărei tradiție este continuată și în ziua de azi, iar rețetele originale sunt respectate extrem de riguros, începând de la modul în care este preparat aluatul, continuând cu alegerea ingredientelor și încheind cu tehnica de coacere în cuptor.

Pizza Margherita este una dintre cele mai renumite rețete napoletane. Deși mulți ar fi tentați să o considere o pizza sărăcăcioasă, cu foarte puține ingrediente, se pare că nu trebuie deloc subestimată bogăția gustului său, de vreme ce prima Pizza Margherita a fost preparată special pentru consoarta regelui Italiei. Se întâmpla la Napoli, în anul 1889, iar de atunci această pizza cu nume de regină este apreciată și savurată în întreaga lume.

Iată de ce ai nevoie pentru a o prepara și tu în propria bucătărie:

Citește
 

Halva cu susan

Halvaua este un desert delicios și ușor de preparat, fiind foarte bună și pe perioada postului.

Citește
 

Buturugă de Crăciun

Buturuga de Crăciun sau Bûche de Noël este un desert tradițional franțuzesc servit de Crăciun, constituit dintr-o ruladă umplută cu cremă și învelită în cremă de ciocolată sau glazură de ciocolată, decorată astfel încât să semene cu un buștean. Pentru umplut eu am folosit o cremă de cafea, iar pentru decorat un ganache cu whisky. Au fost ai mei așa de bucuroși când am fost gata cu ea, încât m-au grăbit s-o pozez, ca să o degustăm.

Citește
 

Spaghete milaneze

Ador bucătăria italiană, în mod special, pastele. De data aceasta, am pregătit o rețetă clasică.

Citește
 

Frigărui cu pui şi vinete

Îmi plac mult frigăruile cu carne şi tot felul de legume. De data aceasta, am pregătit frigărui cu pui marinat în bere, vinete, ardei şi ciuperci.

Citește