Categorie: Reţete Mic Dejun / Brunch

Împletituri cu semințe

Întoarce-te în timp, în acele vremuri liniștite și fericite și prepară o pâine împletită de casă, pe care o poți savura alături de persoanele dragi. Nimic nu se compară cu mirosul de pâine caldă.

Citește
 

Clătite americane din făină integrală și fulgi de ovăz cu sirop de brad

O reteță sănătoasă, numai bună pentru micul dejun: clătite americane din făină integrală de grâu cu fulgi de ovăz, semințe de dovleac, fructe de goji și sirop de muguri de brad.
Fiind concepute pentru mic dejun, am redus cantitatea de zahăr adăugat la mai puțin de jumătate din cantitatea normală, dar in funcție de preferințe puteți ajusta.

Citește
 

Salată caprese

Salata caprese, Insalata caprese sau pur și simplu seducția italiană a gustului, printr-un amestec firesc de nuanțe, texturi și contraste ispititoare.
Această salată, extrem de simplă și rapid de preparat, este promisiunea unui început de weekend reușit, pentru că se potrivește excelent pentru o seară de vineri, în compania unui pahar de vin de calitate.

Citește
 

Bruschete cu roșii by Kutt

Bruschetele nu pot fi numite doar un alt fel de gustări!

Nu, nu le poți spune simplu, aperitive. Ar fi prea sec și prea puțin pentru o invenție atât de uimitoare. Uimitoare nu prin complexitate, rafinament sau tehnici sofisticate de preparare. Nu, bruschetele sunt uimitoare tocmai prin faptul că sunt absolut delicioase, arată minunat, plac oricui, se potrivesc în orice situație și, ce e extraordinar – se fac exagerat de simplu și rapid.

Dacă mai punem la socoteală și faptul că ai nevoie de foarte puține ingrediente din frigiderul tău pentru a le pregăti, putem afirma, fără urmă de șovăială, că italienii au inventat bruschetele dintr-o inspirație divină, pentru a salva onorabil orice bucătar aflat în încurcătură – din lipsă de timp, idei, ingrediente sau chiar chef de a bucătări.

Citește
 

Pâine toast cu ou și avocado

Poate că însăși denumirea de „mic dejun” ne face să percepem acest moment al zilei ca fiind mai puțin însemnat decât celelalte mese. Dar, chiar dacă nu poate concura cu sofisticarea unei cine sau cu bogăția unui prânz, nu trebuie să-i răpim micului dejun privilegiul de a fi cea dintâi experiență culinară reușită din zi. Căci nu degeaba se spune că o zi bună se cunoaște de dimineață.

Ochiurile de ou și pâinea prăjită nu mai impresionează demult, pe nimeni, la micul dejun. Le gătim rapid, cu ochii pe jumătate adormiți și le înfulecăm poate la fel de repede în graba noastră matinală. Nu e nevoie însă, decât de puțină creativitate și un pic de culoare ca să redăm gloria unui mic dejun pregătit cu ouă și pâine prăjită.

Citește
 

Frittata cu șuncă și cartofi dulci

O versiune personală de frittata, care a pornit inițial de la cartof normal și la care ulterior am adăugat și cartof dulce și șuncă.
Reteța prezentată este pentru 2 porții medii și poate fi folosită și pentru alimentația copiilor, adaptând în funcție de preferințe ingredientele.

Citește
 

Quiche cu somon și spanac

Cine a vizitat măcar o dată l’Hexagone a descoperit relația specială de iubire pe care au francezii cu patiseria locală. La tot pasul, vitrine cochete își etalează cu nonșalanță farmecele, ademenind trecătorii cu tarte apetisante, croissantes pufoase, crêpes irezistibile și alte asemenea bunătăți.

În marea lor pasiune pentru aluaturi, francezii au inventat tot felul de rețete pentru tartele cu gust dulce, dar și pentru cele cu gustul sărat. Pe cele din urmă le numesc în general quiches și, chiar dacă denumirea derivă din cuvântul german kutchen (chec), aceste preparate au la bază rețete originale franțuzești. Una dintre cele mai vechi și iubite quiche în bucătăria franceză este celebra Quiche Lorraine, gătită mai ales în sezonul de iarnă.

Însă noi vă propunem pentru azi gustul à la française al unei quiche cu somon și spanac.

Citește
 

Poale-n brâu

Dacă nu ai mâncat până acum poale-n brâu, atunci chiar trebuie să le încerci. Un aluat fraged, umplutură de brânză cu stafide, este ceva delicios…

Citește