Categorie: Rețete Rapide

Quesadilla cu ciuperci si branza Cheddar

Nu e o noutate ca prefer quesadilla, e o reteta prea buna ca sa nu o pregatesti macar o data pe saptamana. De data aceasta va propun o reteta de quesadilla cu avocado, ciuperci si branza Cheddar.

Citește
 

Ruladă cu nucă de cocos și caramel

Nu știu daca găsesc cuvintele potrivite să vă descriu această minunăție de ruladă. Napolitană crocantă, o cremă fină de lapte praf si cocos plus un strat de biscuiți învăluiți într-un amestec de zahăr ars. Absolut delicioasă!

Citește
 

Clătite americane din făină integrală și fulgi de ovăz cu sirop de brad

O reteță sănătoasă, numai bună pentru micul dejun: clătite americane din făină integrală de grâu cu fulgi de ovăz, semințe de dovleac, fructe de goji și sirop de muguri de brad.
Fiind concepute pentru mic dejun, am redus cantitatea de zahăr adăugat la mai puțin de jumătate din cantitatea normală, dar in funcție de preferințe puteți ajusta.

Citește
 

Smochine cu miere și brânză

Se pare că smochinele au fost un fel de dragoste la prima vedere pentru noi, oamenii. Cel puțin așa par să demonstreze descoperirile științifice care au scos la lumină faptul că smochinul a început să fie cultivat pentru consumul fructelor sale înaintea cerealelor și a legumelor.

Chiar și după atâtea mii de ani, această veche, dulce și parfumată iubire încă ne stimulează creativitatea, oferindu-ne multe idei atunci când vine vorba despre aperitive sau deserturi.

Una dintre cele mai rapide rețete de aperitiv în care poți folosi smochine proaspete este cea pe care urmează să ți-o dezvăluim imediat. Savoarea senzațională a acestui starter presupune o investiție de numai 15 minute timp de preparare și câteva ingrediente.

Citește
 

Salată caprese

Salata caprese, Insalata caprese sau pur și simplu seducția italiană a gustului, printr-un amestec firesc de nuanțe, texturi și contraste ispititoare.
Această salată, extrem de simplă și rapid de preparat, este promisiunea unui început de weekend reușit, pentru că se potrivește excelent pentru o seară de vineri, în compania unui pahar de vin de calitate.

Citește
 

Doradă în stil mediteranean

Dieta oamenilor din această zonă a globului este și ea simplă, bazată pe legume, carne albă și, în general, pe alimente ușoare, bogate în vitamine și minerale. Hrana de calitate este esențială, iar longevitatea specifică popoarelor din zona Mediteranei se datorează și meniului sănătos pe care îl adoptă.

Învață și tu din înțelepciunea acestor oameni și rafineză-ți gusturile cu cele mai bune preparate mediteraneene.

Dorada este unul dintre peștii cu cea mai apreciată textură și gust al cărnii. Fie că se prăjește pe grill sau se gătește în cuptor, dorada trebuie inclusă în alimentație atunci când îți propui un mod de viață sănătos.
În continuare, îți dezvăluim cum preparăm noi dorada la cuptor, în stil mediteranean.

Citește
 

Steak de vită la tigaie

Orice gurmand adevărat va ști să aprecieze corect priceperea unui bucătar după cât de bine gătește un steak de vită. A obține o friptură suculentă, gustoasă, cu textură și culoare perfectă poate reprezenta pentru mulți dintre noi o adevărată probă de foc în bucătărie. Și nu întâmplător am folosit această sintagmă, pentru că succesul preparării fripturii de vită depinde, într-o mare măsură, de cât de bine vei ști să moderezi iuțeala focului și de cât timp vei expune carnea la căldura din tigaie sau grill.

Carnea de vită nu este unul dintre ingredientele des folosite în bucătăriile românești, fiind considerată, în general, o carne dificil de preparat. Noi credem că e mare păcat dacă nu îi acorzi măcar o șansă să îți demonstreze contrariul.

Sunt câteva reguli de aur pe care trebuie să le respecți atunci când gătești vită, iar dacă vei ține cont de acestea, te vei bucura negreșit de un gust excelent, perfect echilibrat, demn de toată noblețea bucătăriei britanice sau de faima lipsită de modestie a unui steak gătit în stil american.

La rețeta propusă de noi, trebuie să alegi felii de antricot de vită rib eye.

Citește
 

Pâine toast cu ou și avocado

Poate că însăși denumirea de „mic dejun” ne face să percepem acest moment al zilei ca fiind mai puțin însemnat decât celelalte mese. Dar, chiar dacă nu poate concura cu sofisticarea unei cine sau cu bogăția unui prânz, nu trebuie să-i răpim micului dejun privilegiul de a fi cea dintâi experiență culinară reușită din zi. Căci nu degeaba se spune că o zi bună se cunoaște de dimineață.

Ochiurile de ou și pâinea prăjită nu mai impresionează demult, pe nimeni, la micul dejun. Le gătim rapid, cu ochii pe jumătate adormiți și le înfulecăm poate la fel de repede în graba noastră matinală. Nu e nevoie însă, decât de puțină creativitate și un pic de culoare ca să redăm gloria unui mic dejun pregătit cu ouă și pâine prăjită.

Citește