Categorie: Ceva Dulce

Prăjitură Nanaimo

Nu tot timpul am timp și chef să stau în bucătărie câteva ore să fac o prăjitură. În acele zile, apelez la prăjiturile fără coacere, iar prăjitura Nanaimo se încadrează perfect în această categorie. Are un blat ciocolătos și gumicios, o cremă fină de unt și o glazură delicioasă de ciocolată. Ai nevoie de doar 30 de minute s-o prepari și frigiderul face restul. 😉

Citește
 

Ruladă de bezea cu căpșuni

Nu știu dacă ați observat până acum, dar căpșunile se numără printre fructele mele preferate și, deși nu este încă sezonul lor, vreau să mă bucur cât pot de mult de ele. Am luat de la piață un kilogram de căpșuni, chiar gustoase pentru această perioadă, și am decis să fac o ruladă pufoasă si aromată cu ele. Este o prajitură foarte ușor de făcut, aspectuoasă și dacă nu vreți să folosiți căpșuni, le puteți înlocui cu orice fruct doriți.

Citește
 

Terci de ovăz cu gutui și pere

Cum as putea numi acest bol ?
“O îmbrățișare intr-un bol!”
De ce ?Pentru ca aroma fructelor (para si gutuie) combinate sunt exact ca și o îmbrățișare. Perele și gutuile in combinatie cu scorțișoară și stafide merg de minune pe o vreme rece cu un terci cremos .💛🍐

Citește
 

BATOANE DE ENERGIE

Batoanele de energie, asa cum imi place mie sa le spun, sunt minunate si perfecte pentru zilele cand ai pofta de ceva dulce dar nu vrei bazaconii.

Citește
 

Batoane Snickers vegane

Când vreau să-mi satisfac pofta de dulce, dar nu vreau să mănânc ceva plin de zahăr, fug la congelator și îmi iau un baton Snickers. Sunt foarte ușor de făcut, conțin doar ingrediente naturale și partea cea mai bună e că rezistă până la 3 luni în congelator, bine asta doar teoretic vorbind :)). De multe ori fac porție dublă, le ambalez în hârtie de copt și am un desert gustos și sănătos ori de câte ori vreau ceva dulce.

Citește
 

Tort Inimă cu fructe

Pentru 8 Martie, am pregătit un tort în formă de inimă, cu foi cu migdale, mascarpone, coajă de lămâie și apă de flori de portocal. Am folosit cremă doar ca umplutură și puțin pe capac, nu am îmbrăcat lateralele, pentru un aspect rustic și modern. L-am decorat cu multe fructe, frunze de busuioc și de mentă(plantate și îngrijite cu drag în ghivecele mele) și ce m-am bucurat de petalele de la florile de căpșuni care încă stăteau prinse de căpșuni.
La mulți ani, frumoși și dulci, tuturor femeilor!

Citește