Categorie: Ceva Dulce

Biscuiți cu nuci și morcov

După o săptămână în care anxietatea de separare și-a făcut simțită iar prezența în viața noastră, am zis că e cazul să recurg din nou la rezerve pentru congelat, că se cam terminaseră toate. 🤭

Cum biscuiții populari sunt tare apreciați, nu doar de către noi, dar și de către voi, care i-ați tot încercat în ultimul timp, mi-am propus să îi mai fac și eu.

Iaurtul grecesc, deși nu lipsește din frigider, de data aceasta am prins fix momentul în care se terminase.

Drept urmare, am zis că dacă tot fac modificări, mai aduc și niște îmbunătățiri.

Am înlocuit iaurtul grecesc cu smântână, am adăugat morcovi, nuci și un amestec de mirodenii.

Dacă nu-l aveți sau nu-l folosiți de obicei pe cel din urmă, îl puteți omite, însă morcovul și nuca musai să le puneți 😍

Citește
 

Budincă de chia cu cocos și mango

Vă spuneam acum ceva timp că pe lângă terciurile de cereale, budinca de tapioca și altele de genul, tare mult ne place și budinca de chia.

Dacă nu ar fi cantitate maximă recomandată pe săptămână, cred că am mânca în fiecare zi, 🤭 mai ales că se pot face nenumărate combinații, fără să te plictisești 😍

De data aceasta am adus împreună două dintre preferințele noastre: cocos și mango.

Rezultatul… curcubeu pe cerul gurii 🌈

Și dacă nu ne credeți pe cuvânt, nu aveți ce face, decât să încercați!

Citește
 

Fursecuri de Crăciun

De foarte mult timp îmi doream să avem pe blog și o rețetă de fursecuri de Crăciun umplute, în genul fursecurilor Linzer, care tot apar pe internet, mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă.

Așa că dacă de anul trecut avem chiar 2 variante de biscuiți ștampilați, potriviți spre a fi oferiți încă de la începutul diversificării, anul acesta avem și varianta cu miere, potrivită copiilor mai mari și nu numai. Veți vedea cum dau târcoale cutiei cu fursecuri chiar și tăticii și bunicii. 🤭

Nu știu cum e gustul fursecurilor Linzer, căci nu am avut ocazia să gust, dar la aspect seamănă foarte bine.

Aștept să aflu și feed-back-ul vostru!

Citește
 

Madeleines pufoase

În weekend mi-au apărut în minte acele madeleines pufoase, la pungă albastră, din comerț. 🙄

Cum nu mai mâncăm decât foarte rar dulciuri din comerț și clar nu tot ceea ce mâncam acum câțiva ani, când eticheta era mai puțin importantă, am zis că poate reușesc să găsesc o variantă care să-mi potolească pofta. 🤭

Concluzia: am obținut niște minunății pe care Cireșel le-a refuzat fără să le guste, iar noi nu ne puteam sătura 😂

El s-a hotărât că vrea când mai rămăseseră 2, pe care le-a devorat rapid.

Abia aștept să le refac, mai ales că sunt rapide și ies minunat și în alte forme. Noi am testat până acum în formă pentru madeleines, în mini guguluf și în forme de brioșe.

Citește
 

Cozonac pufos fără zahăr

Cozonac pufos și aromat… Vă sună a Crăciun? Nouă daaaa 💓
Dacă tot v-am lăudat aluatul meșterit pentru covrigii umpluți, folosit chiar și pentru melci/trandafiri umpluți, am zis că e cazul să îl încercăm și sub formă de cozonac, căci numai mâine nu-i poimâine și vine Crăciunul 😍 A fost cea mai bună decizie, iar anul acesta vom avea cel mai cel cozonac: pufos, cu multă umplutură aromată și dulce, chiar și fără zahăr adăugat.
Vă puteți convinge singuri doar încercându-l, dacă fotografiile și laudele noastre nu sunt de ajuns! 🤭

Citește