Terci delicios si rapid.
Terci delicios si rapid.
Desi cuptorul va incinge bucataria pentru 65 minute, efortul va merita pentru ca veti putea savura un desert rece si usor ce te va face sa uiti de zona urbana calduroasa.
Un desert ușor și delicat.
Este o tartă umedă, pufoasă, ușor acrișoară și e atât de delicioasă încât provoacă dependență. 😁
Eu am mâncat-o cu câteva linguri de iaurt grecesc. 😋
O reteta simpla, cu mare succes la prichindei. Poate fi servita la micuj dejun sau ca si gustare intre mese.
Săptămâna trecută am pregătit o ruladă, alor mei le-a plăcut aşa mult, că week-end-ul acesta am pregătit din nou una, tot cu doi foi, însă cu alte creme şi alt interior. Aceasta are cremă de alune de pădure şi miez din pandişpan alb decupat în formă de soare, apoi învelită în trandafiri din cremă de ciocolată cu lapte. Straturile albe şi negre alternează, aşa cum luna acoperă soarele în timpul eclipsei, de aceea i-am spus “eclipse”.
Ruladă în ruladă (foaie de cacao în interiorul unei foi albe) cu cremă de ciocolată, gem de căpşuni, portocale, nuci rumenite şi frişcă.
Ciocolata de casă este un desert cu gust de copilărie, poate fi pregătit în multe variante. După ce am încercat-o cu cafea sau fistic, clasică sau sub formă de batoane, de data aceasta am aromat-o cu apă din flori de portocal, mi s-a părut deosebită.
Dacă dorești un desert elegant, poți opta pentru o prăjitură cu două foi de pandișpan și trei straturi în degradé: sos de zmeură, cremă de zmeură, cremă albă. Pentru o notă finală, am adăugat și alune de pădure și fistic mărunțite împreună, la râșniță și presărate între straturile de cremă. I-au dat un gust complex, bogat, foarte interesant.
Tort în culori și arome de vară: cu blat de migdale, cremă de cafea, cremă de caramel la mijloc, decorat cu glazură oglindă, trandafiri și spice din frișcă, zmeură și flori din foi de orez.