Categorie: Ceva Dulce

Tartă cu vișine

Este o tartă umedă, pufoasă, ușor acrișoară și e atât de delicioasă încât provoacă dependență. 😁
Eu am mâncat-o cu câteva linguri de iaurt grecesc. 😋

Citește
 

Ruladă Eclipse

Săptămâna trecută am pregătit o ruladă, alor mei le-a plăcut aşa mult, că week-end-ul acesta am pregătit din nou una, tot cu doi foi, însă cu alte creme şi alt interior. Aceasta are cremă de alune de pădure şi miez din pandişpan alb decupat în formă de soare, apoi învelită în trandafiri din cremă de ciocolată cu lapte. Straturile albe şi negre alternează, aşa cum luna acoperă soarele în timpul eclipsei, de aceea i-am spus “eclipse”.

Citește
 

Ruladă Ducesa

Ruladă în ruladă (foaie de cacao în interiorul unei foi albe) cu cremă de ciocolată, gem de căpşuni, portocale, nuci rumenite şi frişcă.

Citește
 

Ciocolată de casă cu apă de flori de portocal

Ciocolata de casă este un desert cu gust de copilărie, poate fi pregătit în multe variante. După ce am încercat-o cu cafea sau fistic, clasică sau sub formă de batoane, de data aceasta am aromat-o cu apă din flori de portocal, mi s-a părut deosebită.

Citește
 

Prăjitură Trio cu zmeură

Dacă dorești un desert elegant, poți opta pentru o prăjitură cu două foi de pandișpan și trei straturi în degradé: sos de zmeură, cremă de zmeură, cremă albă. Pentru o notă finală, am adăugat și alune de pădure și fistic mărunțite împreună, la râșniță și presărate între straturile de cremă. I-au dat un gust complex, bogat, foarte interesant.

Citește