Micul dejun nu trebuie sa fie plictisitor, asa ca va propun aceste painici plate doar cu 2 ingrediente. Avantajul lor este ca se vor prepara foarte repede. Pofta buna!
Micul dejun nu trebuie sa fie plictisitor, asa ca va propun aceste painici plate doar cu 2 ingrediente. Avantajul lor este ca se vor prepara foarte repede. Pofta buna!
În acest weekend am făcut niște mini baghete cu fulgi de secară, la care am folosit și maia de secară integrală, uscată, pe care voiam de ceva timp să o testez.
Pentru această plăcintă, puteți schimba umplutura, dacă vreți, însă noi am profitat de spanacul proaspăt pe care încă îl mai avem și am realizat aproximativ aceeași umplutură pe care am folosit-o la empanadas.
Aluatul este cel utilizat la steluțele umplute, însă de data aceasta am ales să-i dau o formă nouă, pe care demult îmi doream să o încerc.
Dacă vă este mai ușor, puteți opta pentru o altă formă, însă vă asigur că această „impletitură” se realizează foarte simplu și este de mare efect, după cum puteți observa în fotografii.
Eu am fost tare încântată de rezultat, iar băieții au fost fermecați de îndată ce am scos plăcintele din cuptor.
Toamna e plin de ciuperci delicioase și pentru că am făcut rost de niște ghebe, le-am transformat într-un souffle. Aroma lor subtilă, complementată de dulceața cepei și gustul maturat al brânzei gouda, au făcut din acest aluat pufos un deliciu.
Am meșteșugit o rețetă italiană de focaccia, „croită” cu brânză franțuzească gorgonzola și accesorizată cu nuci pecan. Rezultatul: în 5 minute a dispărut toată din farfurie!
În cazul în care îți dorești să mănânci o pâine mai specială, plină de aromă, pâinea împletită cu pesto de busuioc e alegerea perfectă. Crocantă la exterior, moale și pufoasă în interior, te va cuceri cu aromă intensă de busuioc.
Cu gândul la vacanță, vă propun o rețetă tradițională din Georgia: Khachapuri cu brânză, iar pentru o aromă deosebită, eu am presărat-o și cu leurdă parfumată culeasă într-o plimbare prin pădure. Să nu mai spun că aceste bărcuțe crocante de aluat sunt cu ou copt și gălbenușul moale se amestecă cu brânza topită. Mmm…gustul e de vis și se gătește ușor! Mmm…ce spui, facem o călătorie în Georgia?
Aluatul foietaj este grozav, pregătit fie pentru un desert, fie pentru un aperitiv simplu cu ciuperci, o plăcintă festivă sau orice vă place. Necesită multă munca și răbdare, însă merită tot efortul.
Rețeta o am de la mama și am pregătit-o împreună acum câțiva ani, am rămas încântată de acest aluat și de atunci îl pregătesc mereu ca să o surprind și eu cu ceva bun și s-o răsplătesc.
În prima parte a rețetei vă voi prezenta pașii pentru a obține un aluat fraged, crocant și gustos. Se poate pregăti cu orice umplutură vreți.
Iar în a doua parte, vă voi povesti ce am pregătit eu cu acest aluat: o plăcintă cu carne.
Pulled pork burger a fost primul preparat pe care l-am pregătit când am achiziționat slowcooker-ul, acum aproape 4 ani.
Până acum, însă, nu am reușit să îi dedic o postare pe blog, căci de fiecare dată pofta era prea mare și nu reușeam să îl imortalizez.
Painea cu usturoi Naan este atat de moale si perfecta incat va va fi greu sa va opriti la una! La fel ca cele mai bune restaurante indiene, aceasta va deveni noua ta reteta naan preferata!