Categorie: Prăjituri

Cheesecake cu mure, ciocolată albă și lâmâie

Îmi place să mă bucur de fiecare fruct în sezonul lui, pentru că atunci atinge apogeul gustului și al savorii. Și uite așa, a venit rândul murelor, pe care le-am integrat într-un cheesecake fresh (ca doar e vară 🙂), cremos și cu note acrișoare de lămâie. Nu știu cât de mult vorbesc pozele de la sine, dar vă garantez că e delicioasă.

Citește
 

Blondine cu zmeură și ciocolată albă

Pentru mine, negresele și blondinele perfecte sunt simple, rapide, cu o textură moale si gooey, iar pe timp de vară ador combinația cu fructe acrișoare. Fiind sezonul zmeurei a trebuit să încerc această rețetă și rezultatul nu a dezamăgit 🤤.

Citește
 

Prăjitură simplă de vară cu cireșe și brânză ricotta

În zilele toride de vară prefer să pregătesc prăjituri cât mai simple, deserturi fresh, cu fructe de sezon, care să fie în ton cu vremea de afară. Puteți folosi ce fructe doriți, dar pentru mine combinația de brânză ricotta și cireșe este pur și simplu divină.

Citește
 

Cheesecake cu Nutella și căpșuni

Deși iubesc cheesecake-ul tradițional, cred că în această perioadă cel pregătit la rece este mult mai convenabil. Am făcut de foarte multe ori această rețetă, fără căpșuni, dar cred că acest adaos de fructe proaspete a făcut-o și mai delicioasă. Nu credeam că este posibil :)). Eu am folosit căpșuni, dar acestea pot fi înlocuite cu cireșe, vișine, zmeură sau chiar banane.

Citește
 

Chec cu căpșuni și afine și glazură de ciocolată

Am pregătit acest chec în note de primăvară: cu căpșuni și afine, coajă de lămâie și apă de flori de portocal. La final, l-am glazurat cu ciocolată cu lapte. și l-am decorat cu căpșuni și frunze de mentă (din ghiveciul meu mic pe care l-am îngrijit cu drag). Un desert deloc complicat, dar delicios, de weekend sau orice altă ocazie.

Citește
 

Chec cu afine și glazură de lime

Acest chec este cel mai bun exemplu de un desert care arată impresionant, dar este rapid și foarte ușor de făcut. Combinația de afine și limetă este una dintre preferatele mele, dar partea frumoasă la această rețeta este că puteți înlocui afinele cu ce fruct vreți și dacă nu vă place gustul dulce-acrișor puteți omite limeta din glazură.

Citește