Categorie: Prăjituri

Ruladă cu gem

Pentru acest desert nostalgic, se coace o foaie de pandișpan genovez, care se unge apoi cu gem de zmeură și un strat gros de frișcă bătută, după care se rulează. Dacă nu ați mai făcut o ruladă până acum, veți avea o surpriză : foaia de pandișpan genovez se va rula ușor, fără nici cel mai mic obstacol ( și orice mici crăpături sau rupturi vor fi mascate cu o cantitate generoasă de zahăr pudră). Este atât de simplu de preparat și absolut delicios, încât este de mirare că s-a demodat vreodată. Faceți această ruladă o dată sau de două ori, și poate veți reuși s-o readuceți în modă.

Citește
 

Negresa de post cu unt de arahide

Aceasta negresa este perfecta pentru persoanele care aleg sa posteasca si pentru cele cu o dieta vegana. Ce o face si mai speciala este faptul ca este atat de densa si cremoasa ca este foarte dificil sa zicem ca nu are unt, oua si lapte.

Citește
 

Chec pufos cu zmeură

Ce ați zice de un chec pufos cu zmeură?
Puteți folosi și alte fructe asemănătoare, însă nouă ne place varianta cu zmeură.

Citește
 

Tartă cu mure

Tartă cu mure parfumate și cremă pufoasă de mascarpone, o rețetă perfectă pentru vară! Noroc că în fiecare vară primesc mure proaspete, ușor acrișoare din grădina mamei și mă inspiră să gătesc fel de fel de rețete gustoase.

Citește
 

Clafoutis cu vișine și migdale

Nostalgică după vară, am pregătit un clafoutis delicios cu făină de ovăz și vișine acrișoare, complementate de migdale și lichior Amaretto. E foarte gustos și răcoritor și e fără gluten.

Citește
 

Clafoutis cu mure, fără gluten

Pentru că am avut în congelator niște mure coapte și aromate, le-am transformat într-un clafoutis cu mure, cu făină de ovăz, foarte ușor de făcut și fără gluten. Să aveți poftă!

Citește
 

Prăjitură Figaro

Este una dintre prăjiturile copilăriei. Are blat alb, un strat de dulceață și glazură de albuș cu nucă. Este o prăjitură clasică pe care îmi place să o pregătesc într-un weekend sau de sărbători. Este simplu de făcut, dar festivă.

Citește