Categorie: Rețete cu Brânză

Falafel

Vã poftim la falafel!
Pentru că ne place foarte mult spanacul l-am folosit și pe el, deși în rețeta originală nu apare.

Citește
 

Placinta Turceasca Cu Branza Sarata

De fiecare daca cand ma gandesc la mancare turceasca si mai ales „confort food”, imi vine in minte aceasta placinta cu o textura superba, credeti-ma. Chiar va sfatuiesc sa o incercati, nu o sa regretati.

Citește
 

Plăcintă aperitiv cu aluat fără drojdie

Pentru această plăcintă, puteți schimba umplutura, dacă vreți, însă noi am profitat de spanacul proaspăt pe care încă îl mai avem și am realizat aproximativ aceeași umplutură pe care am folosit-o la empanadas.
Aluatul este cel utilizat la steluțele umplute, însă de data aceasta am ales să-i dau o formă nouă, pe care demult îmi doream să o încerc.
Dacă vă este mai ușor, puteți opta pentru o altă formă, însă vă asigur că această „impletitură” se realizează foarte simplu și este de mare efect, după cum puteți observa în fotografii. 
Eu am fost tare încântată de rezultat, iar băieții au fost fermecați de îndată ce am scos plăcintele din cuptor.

Citește
 

Salată grecească de paste

Să uităm de vremea de afară și să plecăm într-o vacanță culinară, în minunata Grecie, cu o salată grecească sănătoasă și plină de ingrediente mediteraneene: feta cremoasă, măsline kalamata și capere.

Citește
 

Souffle cu ghebe și gouda

Toamna e plin de ciuperci delicioase și pentru că am făcut rost de niște ghebe, le-am transformat într-un souffle. Aroma lor subtilă, complementată de dulceața cepei și gustul maturat al brânzei gouda, au făcut din acest aluat pufos un deliciu.

Citește
 

Tartă cu cheddar, blue cheese și pere

Să ne bucurăm de roadele toamnei târzii și să pregătim o tartă cu pere 🍐 parfumate și zemoase, cheddar maturat și blue cheese 🧀. O combinație pe care știu că înainte ați degustat-o în platourile de brânzeturi, dar acum am transformat-o într-o tartă delicioasă.

Citește