Categorie: Rețete de Craciun

Tort Feerie de Iarnă

Tort de iarnă cu blat de nucă, cremă de vanilie şi cafea, îmbrăcat în frişcă. L-am decorat cu oameni de zăpadă, litere de ciocolată neagră, perluţe în culorile Crăciunului, fulgi mici din zahăr (cumpărate), dar şi cu brăduţi de ciocolată albă şi fulgi mari din fondant (făcuţi de mine).

Citește
 

Carusel din turtă dulce

Ador turta dulce cu aroma ei de copilărie, colinde și chicotit sub brad. Anul acesta am pregătit un carusel prevăzut cu o cutie pentru bomboane. A fost nevoie de multă muncă și migală pornind de la măsurat, copt, pictat, teste cu glazuri (cel mai bun „lipici” rămâne ciocolata), asamblat și lipit și, mai ales, răbdare. Am avut și ajutor de nădejde de la tata și sora mea, la proiectat caruselul și asamblat. Am pregătit bineînțeles și o tavă cu figurine de mâncat, pentru pofticioși, pentru că de carusel nu se atinge nimeni, e ornamentul meu prețios acum.
Opțional, pregătești și o cutie pentru carusel, pentru a fi mai înalt, pentru un aspect mai frumos, dar și ca element surpriză: o cutie pentru bomboane. Să vedeți ce încântați vor fi cei mici!

Citește
 

Cozonac de Crăciun – în alt fel

Pentru ca pregătirile de Crăciun să se desfășoare fără multă osteneală, cozonacul acesta poate fi preparat cu 2-3 săptămâni înainte.

Când este gata, se unge cu unt și se presară cu un strat subțire de zahăr, apoi se înfășoară în folie de aluminiu. Înainte de a fi servit, se pudrează cu zahăr din belșug.

Citește
 

Haioș de casă

Este o delicatesă ungurească, pe care chiar trebuie să o încercați ! Nu trebuie sa lipsească de pe masa de sărbători.

Citește
 

Cremă de vin

Îți place vinul ? Atunci trebuie să încerci și această rețetă de cremă de vin … îi poți surprinde pe cei dragi chiar de sărbători.

Citește
 

Turtă dulce

Turta dulce este unul dintre dulciurile copilăriei … dar nu poate lipsii nici de pe masa de sărbători …

Citește
 

Tort Brăduţ de Crăciun

Am pregătit cu mult drag pentru ai mei un tort Brăduţ de Crăciun din foi de pandişpan, între care alternează cremele mele preferate: cea cu alune de pădure şi crema de ciocolată cu alune, înveselite cu aroma feliilor de portocală. L-am ornat cu frişcă pe care am colorat-o în verde cu puţin colorant alimentar. Nu este un verde intens pentru a nu depăşi dozajul de colorant. Şi cum orice brad trebuie împodobit, l-am decorat cu ornamente de sărbătoare: perluţe pe post de instalaţie, fulgi de zahăr ca ornamente, iar zăpada este din cocos. Nu am uitat de cadouri, pe-acestea le-am făcut din alune de pădure şi nuci trase în ciocolată albă, apoi date prin zahăr colorat, pe care le-am aşezat la bază.

Citește