O reteta usoara si delicioasa!
O reteta usoara si delicioasa!
Creveți acoperiți cu cel mai bun sos de unt cu usturoi și miere este o rețetă rapidă și simplă de creveți pentru a impresiona! Aceasta este cea mai bună rețetă de creveți! Aroma de calitate gata în mai puțin de 10 minute! Nu este nevoie de marinare!
Unul dintre deserturile raw preferate, foarte simplu de făcut și perfectă atunci când vrem ceva delicios fără zahăr.
Această rețetă va fi pe placul celor cărora le place gutuia. Aveți posibilitatea de a adăuga și alte arome care se asortează cu gustul gutuii.
Se pare că smochinele au fost un fel de dragoste la prima vedere pentru noi, oamenii. Cel puțin așa par să demonstreze descoperirile științifice care au scos la lumină faptul că smochinul a început să fie cultivat pentru consumul fructelor sale înaintea cerealelor și a legumelor.
Chiar și după atâtea mii de ani, această veche, dulce și parfumată iubire încă ne stimulează creativitatea, oferindu-ne multe idei atunci când vine vorba despre aperitive sau deserturi.
Una dintre cele mai rapide rețete de aperitiv în care poți folosi smochine proaspete este cea pe care urmează să ți-o dezvăluim imediat. Savoarea senzațională a acestui starter presupune o investiție de numai 15 minute timp de preparare și câteva ingrediente.
Franța este cea care a dat lumii măsura eleganței și a rafinamentului. Stilul și bunul gust caracteristic culturii franceze se regăsește și în preparatele culinare provenite din toate zonele geografice ale acestei țări.
Poate una dintre cele mai cunoscute nouă rețete din sud-estul provensal este Ratatouille, faimoasa tocăniță de legume originară din Nisa. Bogată în legume gătite lent la cuptor, acest fel de mâncare reprezintă o alternativă ușoară, sănătoasă și absolut delicioasă pentru o cină în familie.
Farmecul pregătirii acestui preparat constă în faptul că Ratatoille permite o oarecare libertate de exprimare a creativității bucătarului în ceea ce privește alegerea și combinarea legumelor, importantă fiind însă respectarea metodei și a pașilor de preparare.
Salata caprese, Insalata caprese sau pur și simplu seducția italiană a gustului, printr-un amestec firesc de nuanțe, texturi și contraste ispititoare.
Această salată, extrem de simplă și rapid de preparat, este promisiunea unui început de weekend reușit, pentru că se potrivește excelent pentru o seară de vineri, în compania unui pahar de vin de calitate.
Dieta oamenilor din această zonă a globului este și ea simplă, bazată pe legume, carne albă și, în general, pe alimente ușoare, bogate în vitamine și minerale. Hrana de calitate este esențială, iar longevitatea specifică popoarelor din zona Mediteranei se datorează și meniului sănătos pe care îl adoptă.
Învață și tu din înțelepciunea acestor oameni și rafineză-ți gusturile cu cele mai bune preparate mediteraneene.
Dorada este unul dintre peștii cu cea mai apreciată textură și gust al cărnii. Fie că se prăjește pe grill sau se gătește în cuptor, dorada trebuie inclusă în alimentație atunci când îți propui un mod de viață sănătos.
În continuare, îți dezvăluim cum preparăm noi dorada la cuptor, în stil mediteranean.
Poate că însăși denumirea de „mic dejun” ne face să percepem acest moment al zilei ca fiind mai puțin însemnat decât celelalte mese. Dar, chiar dacă nu poate concura cu sofisticarea unei cine sau cu bogăția unui prânz, nu trebuie să-i răpim micului dejun privilegiul de a fi cea dintâi experiență culinară reușită din zi. Căci nu degeaba se spune că o zi bună se cunoaște de dimineață.
Ochiurile de ou și pâinea prăjită nu mai impresionează demult, pe nimeni, la micul dejun. Le gătim rapid, cu ochii pe jumătate adormiți și le înfulecăm poate la fel de repede în graba noastră matinală. Nu e nevoie însă, decât de puțină creativitate și un pic de culoare ca să redăm gloria unui mic dejun pregătit cu ouă și pâine prăjită.
Dacă pentru americani curcanul este regele meselor în fiecare an de Ziua Recunoștinței, atunci cartoful dulce este un fel de prim ministru în regatul festinului, la aceeași sărbătoare. Un meniu tradițional de Thanksgiving Day va include obligatoriu, pe lângă friptura de curcan, și un piure, o plăcintă sau un alt fel de garnitură din cartofi dulci.
Deși, din punct de vedere etimologic ar părea că se înrudește foarte strâns cu cartoful obișnuit, cel dulce este de fapt o rădăcină dintr-o familie diferită de plante, la care sunt comestibile și frunzele. Originar din America, cartoful dulce a devenit popular în bucătăriile din sudul continentului în perioada colonială, iar până la sfârșitul Războiului Civil, tuberculii portocalii cu gust dulce au ajuns să fie foarte apreciați și în nordul Americii. De aici s-au răspândit cu ușurință și în celelalte colțuri ale lumii.
Spre deosebire de cartofii obișnuiți, cei dulci nu s-au bucurat de aceeași celebritate și în bucătăria românească, fiind gătiți mai rar și în cantități mai mici la noi. De vină pentru această situație nu este în niciun caz gustul sau calitatea mai slabă a acestui aliment, din contră. Explicația vine din faptul că la noi în țară cultivarea cartofilor dulci în grădini nu este la fel de răspândită precum este în cazul celorlalte rădăcinoase.
Totuși, de fiecare dată când îi găsești de cumpărat la raftul de legume, te sfătuim să nu îi ocolești. Pe lângă faptul că pot substitui cu succes cartoful obișnuit în orice rețetă, cei dulci au un conținut mult mai mare de vitamina A, cunoscută pentru beneficiile sale asupra tenului, dar și de beta-caroten, cu rol în protejarea vederii. De gust, nici nu mai vorbim! Sunt pur și simplu delicioși, cu o textură cremoasă, asemănătoare dovleacului plăcintar. Parafrazând o vorbă din popor, putem spune că iată, cartoful dulce mult aduce!
Iar dacă e așa, pentru azi ți-am pregătit o rețetă super-rapidă, super-ușoară și super-delicioasă, în care să incluzi acest super-cartof!