Categorie: Aluaturi Sărate

Aluat dospit

Aluatul dospit este un aluat în componența caruia, pe lângă făină, lichide și alte ingrediente, se adaugă drojdia de panificație care, prin procesul de fermentare, creează o porozitate accentuată, un volum crescut și un gust caracteristic preparatului.
Exemplu : chifle pentru dimineață.

Citește
 

Bagels

Acești covrigi din aluat dospit, fierți în apă, iar apoi copți, sunt delicioși dacă se servesc proaspeți, umpluți cu cremă de brânză și somon afumat.
În New York sunt deosebit de apreciați.

Citește
 

Foietaj cu ciuperci, telemea și ouă de prepeliță

Cu siguranță foietajele sunt îndrăgite foarte mult de cei mai mulți dintre noi și au ajuns să ocupe un loc fruntaș în topul mâncărurilor preferate care pot fi luate și la pachet. Va propun această rețetă de foietaje cu ciuperci, brânză telemea și ouă de prepeliță, simplu de făcut și absolut delicioase.

Citește
 

Blat pizza

O pizza bună se cunoaște după blat, iar cu această rețetă de aluat o să cuceriți orice amator de pizza. O să postez și rețete de pizza pentru a experimenta acest blat la capacitate maximă.

Citește