Știați că se pot face chiftele pufoase și delicioase chiar și la cuptor?
Vă spun în cele ce urmează cum le pregătesc eu.
Știați că se pot face chiftele pufoase și delicioase chiar și la cuptor?
Vă spun în cele ce urmează cum le pregătesc eu.
Un desert delicios!
Pentru această plăcintă, puteți schimba umplutura, dacă vreți, însă noi am profitat de spanacul proaspăt pe care încă îl mai avem și am realizat aproximativ aceeași umplutură pe care am folosit-o la empanadas.
Aluatul este cel utilizat la steluțele umplute, însă de data aceasta am ales să-i dau o formă nouă, pe care demult îmi doream să o încerc.
Dacă vă este mai ușor, puteți opta pentru o altă formă, însă vă asigur că această „impletitură” se realizează foarte simplu și este de mare efect, după cum puteți observa în fotografii.
Eu am fost tare încântată de rezultat, iar băieții au fost fermecați de îndată ce am scos plăcintele din cuptor.
Acum ceva timp am pregătit aceste chiftele vegetale cu ciuperci.
În ultima perioadă am tot făcut diverse preparate complet vegetale, întrucât sunt zile în care eu nu consum carne, ouă și lactate.
Spre surprinderea mea, le iubește chiar și Cireșel, care nu este fan linte verde.
Din cantitățile menționate mai jos ies în jur de 50 de chifteluțe. Dacă vreți să faceți mai puține, înjumătățiți cantitățile.
Eu prefer să fac o cantitate mai mare, întrucât se păstrează perfect la congelator.
Am asortat câteva roșii cu cheddar aromat și brânză cremoasă cu mucegai albastru. Aromele s-au completat de minune și a rezultat o tartă delicioasă.
Să ne bucurăm de roadele toamnei târzii și să pregătim o tartă cu pere 🍐 parfumate și zemoase, cheddar maturat și blue cheese 🧀. O combinație pe care știu că înainte ați degustat-o în platourile de brânzeturi, dar acum am transformat-o într-o tartă delicioasă.
Până recent, nu încercasem gălbiori, dar când le-am descoperit aroma subtilă și delicioasă, mi-au tot venit idei de combinații de ingrediente, așa că am dat la cuptor o tartă gustoasă cu gălbiori parfumați, brânze cremoase, toate completate de dulceața cepei caramelizate. Știu, nu e neapărat o rețetă ușoară, dar e pentru momentele de răsfăț și se combină de minune cu un pahar de vin.
Anul acesta, smochinele cărnoase și dulci s-au transformat într-o tartă fină și delicioasă, fără făină. Da, fără făină, cu un blat crocant de tărâțe, care a fost surprinzător de gustos. Și pentru că smochinele se asortează de minune cu brânza, le-am croit o cremă de mascarpone cu rom și am decorat totul cu fistic… Spectacol!
Pizzetti sau pizza rulată, o rețetă cu care nu veți da greș la zilele de naștere sau ocaziile speciale când aveți musafiri. Vă garantez că vor fi preferatele invitaților, prietenii mei le adoră. Totodată, din punctul meu de vedere sunt mai gustoase decât pizza și partea bună, nu veți mânca o pizza întreagă, ci doar 2-3 pizzetti și veți fi sătui.
Cu gândul la vacanță, vă propun o rețetă tradițională din Georgia: Khachapuri cu brânză, iar pentru o aromă deosebită, eu am presărat-o și cu leurdă parfumată culeasă într-o plimbare prin pădure. Să nu mai spun că aceste bărcuțe crocante de aluat sunt cu ou copt și gălbenușul moale se amestecă cu brânza topită. Mmm…gustul e de vis și se gătește ușor! Mmm…ce spui, facem o călătorie în Georgia?