Daca iti place mancarea turceasca, trebuie sa incerci reteta aceasta!
Daca iti place mancarea turceasca, trebuie sa incerci reteta aceasta!
Saleurile cu aluat de casă sunt nelipsite la noi, de sărbători, când după atâtea prăjituri cu cremă și tort, parcă ai ronțăi ceva sărat.
Ultima oară când am cumpărat brânză dulce de vacă, mi s-a părut uşor făinoasă, aşa că acum am găsit nişte urdă dulce care a fost mult mai gustoasă, îţi venea s-o mănânci aşa simplă. Am vrut să pregătesc mai multe cu ea şi m-am hotărât la poale-n brâu. Am pus mai puţin zahăr la aluat, decât se foloseşte de obicei, însă mi s-au părut suficient de dulci. Pentru ai mei, le-am adăugat în umplutură şi coajă de lămâie şi stafide. Au ieşit foarte fragede şi gustoase.
Exista paine de usturoi obisnuita si apoi este aceasta paine cu usturoi si branza! Moale la interior, crocanta pe margini, raportul perfect branza/unt/usturoi.
De fiecare dată când pregătesc astfel de plăcințele dispar rapid, indiferent ce umplutură au. La fel s-a întâmplat și cu aceste empanadas cu ciuperci.
Va place halvaua? Stiti ca o puteti face in casa si o puteti savura in circa 40 de minute? Mai lunga putin e asteptarea, insa merita, daca si voi sunteti fani.
Bruchetele se caracterizeaza prin modul usor de a fi servite. Pregatite cu paine prajita si diverse combinatii de alimente, sunt un deliciu la micul dejun, la cina sau gustare.
Biscuiţii “coajă de copac” erau preferaţii noştri în copilărie. Ne plăcea tuturor să le ronţăim mai ales de sărbătorile de iarnă, după ce ne saturam de prăjiturile cu cremă.
Acești biscuiți italienești se coc de două ori, de aceea sunt destul de tari și crocanți.
În mod tradițional, se servesc cu vino santo dulce sau cu cafea espresso, în care pot fi înmuiați.
Pentru ca acești covrigei să fie cât mai uniformi, se desenează cu un șablon pe hârtia pentru copt.
Aluatul va fi pus apoi cu cornetul după forma desenată.