Categorie: Ceva de Ronțăit

Saleuri de casă

Saleurile cu aluat de casă sunt nelipsite la noi, de sărbători, când după atâtea prăjituri cu cremă și tort, parcă ai ronțăi ceva sărat.

Citește
 

Poale-n brâu

Ultima oară când am cumpărat brânză dulce de vacă, mi s-a părut uşor făinoasă, aşa că acum am găsit nişte urdă dulce care a fost mult mai gustoasă, îţi venea s-o mănânci aşa simplă. Am vrut să pregătesc mai multe cu ea şi m-am hotărât la poale-n brâu. Am pus mai puţin zahăr la aluat, decât se foloseşte de obicei, însă mi s-au părut suficient de dulci. Pentru ai mei, le-am adăugat în umplutură şi coajă de lămâie şi stafide. Au ieşit foarte fragede şi gustoase.

Citește
 

Empanadas cu ciuperci

De fiecare dată când pregătesc astfel de plăcințele dispar rapid, indiferent ce umplutură au. La fel s-a întâmplat și cu aceste empanadas cu ciuperci.

Citește
 

Halva rapidă de casă

Va place halvaua? Stiti ca o puteti face in casa si o puteti savura in circa 40 de minute? Mai lunga putin e asteptarea, insa merita, daca si voi sunteti fani.

Citește
 

Biscuiţi “Coajă de copac”

Biscuiţii “coajă de copac” erau preferaţii noştri în copilărie. Ne plăcea tuturor să le ronţăim mai ales de sărbătorile de iarnă, după ce ne saturam de prăjiturile cu cremă.

Citește
 

Cantuccini cu merișoare

Acești biscuiți italienești se coc de două ori, de aceea sunt destul de tari și crocanți.
În mod tradițional, se servesc cu vino santo dulce sau cu cafea espresso, în care pot fi înmuiați.

Citește
 

Covrigei cu ciocolată

Pentru ca acești covrigei să fie cât mai uniformi, se desenează cu un șablon pe hârtia pentru copt.
Aluatul va fi pus apoi cu cornetul după forma desenată.

Citește