Categorie: Ceva Dulce

Fursecuri “Mărțișor” cu ganache de ciocolată Ruby

Hello Spring 🌷🌱 Iubesc tradițiile românești și, deși mărțișorul de astăzi și-a schimbat puțin semnificația de altă dată, tot este o tradiție frumoasă și autentică. Anul acesta nu am vrut să dăruiesc persoanelor dragi un mărțișor pe care să-l uite într-un sertar, ci am decis să le pregătesc un mic „mărțișor” pe care nu o să-l poarte în piept, ci în stomac. 😄

Citește
 

CHEC VEGAN CU AFINE

Mereu mi-au placut checurile pufoase, aromate si umede. In zilele de post apelez la acest chec pufos. E o reteta foarte simpla. Cantitatile sunt pentru o tava mica, de aproximativ 18 cm.

Citește
 

TORT FARA COACERE CU CARAMEL

Nu vreau sa lungesc foarte mult descrierea. Ce trebuie sa stiti despre acest tort fara coacere este ca nu se compara cu nimic. E vis! Nu ar trebui ratat. Pe cuvant!

Citește
 

Negresă S’mores cu Nutella

Mi-am tot dorit atât să creez o rețetă nouă de negresă, cât și să încerc popularul S’mores, apoi mi-am zis: de ce să nu le combin să vedem ce iasă? Și bine am făcut! 🙂

A rezultat o negresă densă, cu gust intens de cacao, având la bază un strat de biscuiți, iar deasupra un strat de bezele caramelizate. Fiindcă nu am vrut să folosesc ciocolată tradițională, am folosit Nutella, o decizie bună, spun eu 😁!

Citește
 

CHOCOLATE CUPS CU RODIE

Din seria deserturilor rapide si cu putin ingrediente, sunt si aceste chocolate cups. Sunt rapide si foarte aratoase. Le poti manca cu ochii :). Acest desert este si vegan .

Citește
 

TARTA CU LAPTE DE COCOS SI CIOCOLATA

Pentru zilele cand nu iti doresti sa pierzi prea mult timp pregatind un desert, poti incerca aceasta tarta la rece, cu crema de cocos si ciocolata. Dureaza doar 10 minute sa prepari tarta. Sigur o sa iti placa !

Citește
 

Brioșe dantelate cu lămâie, zmeură și fistic

Valentine’s Day este pentru mine o zi în care sărbătoresc iubirea.
Am pregătit pentru ai mei aceste brioșe cu blat pufos și aromat de lămâie, cu notă delicată de apă de flori de portocal, cremă de zmeură, cremă de fistic și le-am decorat cu zmeură (am pus câteva casolete cu fructe astă vară la congelator), fistic măcinat (eu am avut fistic crud pe care l-am curățat, l-am prăjit și l-am dat la râșniță) și dantele de zahăr. V-am prezentat data trecută dantele mele de zahăr verzi. Între timp, am mai pregătit altele colorate cu suc de sfeclă (cele roz), altele cu colorant (cele roșii).

Citește
 

Prăjitură cu gem

O prăjitură foarte gustoasă, fragedă și aspectuoasă, se pregătește simplu și rapid, cu minim efort.

Citește