Categorie: Ceva Dulce

Briose cu mere, banane si morcov

Imi plac briosele foarte mult pentru ca sunt simplu de facut si in plus se pot face in tot felul de combinatii: cu fructe in aluat sau ca decor, cu ciocolata, cu morcovi cu tot felul de creme. Cateva ingrediente speciale si un topping dragut fac din orice briosa o prajiturica vedeta.

Astazi am optat pentru varianta cea mai potrivita pentru copii si anume cu banane, mar si morcov.

Citește
 

Tarta cu lamaie

Martha Stewart se numara printre cele mai cunoscute femei din Statele Unite. Succesul ei impresionant a fost construit temeinic, pornind de la retele simple si pline de savoare. Am pregatit un desert minunat pentru invitatii mei. Va invit sa urmariti reteta.

Citește
 

Fursecuri pentru Mos Craciun

Sarbatorile de iarna au magia lor, chiar daca esti religios sau nu!

Sa stai la masa cu persoanele de care iti este drag, asta inseamna sarbatorile de iarna, bucurie, fericire si petrecerea timpului impreuna cu cei pe care ii iubesti si care te iubesc si ei la randul lor.

Viata m-a invatat ca momentele adevarate de fericire sunt rare si ca trebuie sa profitam de ele de fiecare data cand avem posibilitatea de a le intalni.

Imi place tare mult mirosul bradului, imi aduce bucurie in suflet si ma face sa ma gandesc la copilarie. Bradul este un element nelipsit din casa oricarui om care sarbatoreste Craciunul si Anul Nou. Acest aer pe care il imprastie prin toata casa, este egal cu fericirea, cu lucrurile frumoase. La fel si mirosul de fursecuri proaspat scoase din cuptor.

Reteta pentru aceste fursecuri fragede cu unt este una extrem de usoara si rapida si odata incercata o veti face foarte des.

Citește
 

Winter banana bread

Cine mă urmareste pe Instagram, cu siguranta stie ca sunt innebunita dupa Craciun si preparatele care imi amintesc de iarna. Defapt, toata familia a inceput sa indrageasca asta! Asa ca azi va prezint o noua retetă de banana bread. Dacă mai pui si cat de simplu se prepara si cu ce aroma se îmbiba casa dupa ce îl bagi la cuptor, e pacat să nu o incerci macar odata.

Banana bread este cel mai versatil chec pe care l-am facut pana acum. Fie ca il pregatesti clasic sau pui fructe uscate, nuci, fulgi de ciocolata, chiar si fructe proaspete, banana bread este desertul potrivit in orice situatie. In preajma Sarbatorilor de iarna imi place sa pregatesc prajituri cu mirosuri de scortisoara asa ca in loc de cozonac sau de fursecuri poti sa pregatesti aceasta prajitura. Dupa cum v-am obisnuit este o retete simpla si rapida.

Citește
 

Tort festiv de morcovi

Astazi va prezint o reteta de tort de morcovi cu o crema delicioasa de branza. Eu l-am facut intr-o forma mica, insa ingredientele pot fii adaptate si pentru o forma mare.

Citește
 

Rulouri cu aroma de cafea

Desi statul in casa pare plictisitor, exista multe modalitati prin care putem petrece timp de calitate, chiar si in propria locuinta, de exemplu putem sa invatam o reteta noua de prajitura. Aceasta prajitura poate sa inlocuiasca cu succes clasicul cozonac.

Nu pot sa va descriu mirosul raspandit de aceste rulori in bucataria mea, miroase fantastic a Craciun! Din cate am inteles exista mai multe variante a acestor rulouri, eu insa le-am preferat cu aroma de cafea. Nu ma asteptam ca aluatul sa iasa atat de pufos si fraged.

Citește
 

Polvoron

Numele de polvorón (de la praf, polvo) e dat de faptul că se sfărâmă în gură, se face praf, deşi mai este cunoscut şi sub numele de mantecado (de la manteca, untură, în special de porc, din care se prepară). Ca orice reţetă populară, versiunile sunt multe şi , desigur, dezbătute – ca orice preparat care se respectă – în special în ceea ce priveşte prăjirea (sau nu) a făinii înainte de încorporarea ei în aluat.

Citește