Categorie: Ceva Dulce

Mini checuri aromate

Cum mie îmi place tare mult dovleacul trebuia să îl integrez și în aceste mini checuri aromate.
Este un desert pentru adulți, însă poate fi adaptat și pentru cei mici, dacă în loc de zahăr adăugați vreo 2 banane bine coapte.
Se mai schimbă și textura, însă!
În varianta cu zahăr ele sunt destul de pufoase. Soțul le aseamănă la textură cu „Prăjitura casei”.
De asemenea, le puteți coace și în forme de brioșe, numai că în acest caz timpul de coacere va fi mai mic. Vă recomand să le verificați pe parcurs.

Citește
 

Cheesecake cu jeleu de zmeură

Dacă aveți deja făcuți biscuiții, acest delicios cheesecake cu jeleu de zmeură se pregătește în mai puțin de jumătate de oră.
Mai mult durează răcirea, dar merită așteptarea!

Citește
 

Raffaello de casă

Încă de când am descoperit bomboanele Raffaello m-au fascinat, recunosc și de multe ori am făcut și în casă, pe vremea când pregăteam multe dulciuri „păcătoase”.
Obișnuiam să fac rețeta binecunoscută cu unt și lapte praf, printre alte ingrediente.
De data aceasta mi-am dorit să încerc varianta cu lapte condensat și tare bine am făcut căci seamănă muuuult mai bine cu varianta originală din comerț.

Citește
 

Babka cu Nutella

O alta reteta pe care o puteti pregati de Craciun este babka cu Nutella. Babka este un cozonac despicat si impletit care isi are originile din comunitatile de evrei care traiau in Polonia si Ucraina. Acest desert a inceput sa fie popular in Statele unite in jurul anului 2010 cand multi evrei stabiliti in New York au inceput sa isi deschida patiserii si sa vanda acest preparat in forma lui traditionala sau mai putin traditionala. Reteta originala este cu dulceata, gem sau scortisoara, insa versiunea cu Nutella este cea mai populara si iubita.

Citește
 

Salam de biscuiți

Pentru că vă spusesem acum ceva timp că am realizat biscuiții populari special pentru un viitor salam de biscuiți, ne-am pus pe treabă și acum se pot bucura și cei mici de o variantă foarte sănătoasă a uneia dintre cele mai iubite amintiri din copilărie.

Citește
 

Scones cu afine

Anul trecut am încercat pentru prima dată să adaptez o rețetă de scones, pentru a obține o variantă babyfriendly. Cum vechiul telefon a suferit acum ceva timp un tragic accident, nu reușesc să mai găsesc fotografiile cu încercarea de atunci, când am folosit zmeură congelată, în loc de afine, cum am folosit acum.
Bine că rețeta a fost păstrată bine, căci am fost cuceriți cu toții. Nici nu știu de ce a trecut atâta timp fără să mai fac.

Pentru cine nu a aflat încă ce sunt scones, vă spun acum că sunt niște “biscuiți” cu care britanicii se delectează când savurează ceaiul.
Sunt delicioși, aromați, fragezi, mooooi în interior și cu o crustă foarte puțin crocantă la exterior.
Deși nu am folosit zahăr sau alt îndulcitor, vă asigur că sunt geniali.
Untul dă o aromă desăvârșită care invadează bucătăria în timpul coacerii.
Se pot servi simpli, cu sos de fructe proaspete, cu unt de arahide, cu iaurt sau alt derivat lactat, iar mămicile cărora le place cafeaua cu siguranță vor fi încântate să-i servească alături.

Citește