Categorie: Ceva Dulce

Carrot cake cu cremă Earl Grey

Carrot cake cu Earl Grey e cea mai bună rețetă de carrot cake pe care o să o mănânci vreodată! Dulceața morcovilor e condimentată de scorțișoară, nucșoară, cardamom, iar gustul de portocală și ceaiul Earl Grey completează toate aromele. Cu un blat zemos, cu o cremă fină și cu arome deosebite, rețeta e potrivită pentru ocazii speciale sau pentru un mic răsfăț.

Citește
 

Clafoutis cu mure, fără gluten

Pentru că am avut în congelator niște mure coapte și aromate, le-am transformat într-un clafoutis cu mure, cu făină de ovăz, foarte ușor de făcut și fără gluten. Să aveți poftă!

Citește
 

Biscuiți cu leuștean și cheddar

După ce m-am ales cu un buchet imens de leuștean parfumat, mi-am dat seama că e un ingredient mult prea puțin valorificat. În afară de ciorba de fasole și alte ciorbe, nu prea știam alte rețete în care se folosește leuștean, așa că am făcut o porție de biscuiți delicioși cu cheddar și leuștean

Citește
 

Budincă de paste cu brânză și struguri

Astăzi vă indulcesc cu o budincă de paste cu brânză dulce, merișoare și struguri, parfumată cu aer melancolic de copilărie și dor de bunici. Mmm…e învelită într-o pătură de migdale delicioase și-am ascuns prin ea boabe de struguri aromate! Să aveți poftă!

Citește
 

Cheesecake cu Nutella

Cheesecake cu Nutella, delicios și cu consistență de mousse, perfect pentru acele momente în care merităm un mic răsfăț și uităm de calorii.

Citește
 

Biscuiți cu ovăz și banane

Biscuiții cu ovăz și banane sunt metoda perfectă de a nu face risipă și de a folosi bananele bine coapte, care nu mai arată apetisant, dar au un gust intens și gustos. Combinația cu fulgi de ovăz, nucă și merișoare, îi face și sănătoși, fiind fără făină și zahăr.

Citește
 

Tartă cu zucchini și leuștean

Tartă cu zucchini și leuștean, o nouă rețetă care pune în valoare aroma specială a leușteanului. În combinație cu zucchini și cheddar, a rezultat o tartă delicioasă, cu un blat aromat din fulgi de ovăz. Vă invit la degustat!

Citește
 

Tort cu portocale și ciocolată

De Sf. Stelian o serbăm pe una dintre surorile mele. I-am pregătit un tort pe placul ei, cu blat de portocală, sirop cu coajă de mandarine, cremă ganache cu apă de flori de portocal, glazură oglindă de ciocolată. L-am decorat cu rozmarin și felii de portocală (aromele ei preferate), coacăze, marshmallow (bezele moi), steluțe, în ton cu iarna și sărbătorile care se apropie.

Citește
 

Prăjitură Figaro

Este una dintre prăjiturile copilăriei. Are blat alb, un strat de dulceață și glazură de albuș cu nucă. Este o prăjitură clasică pe care îmi place să o pregătesc într-un weekend sau de sărbători. Este simplu de făcut, dar festivă.

Citește