Categorie: Deserturi la Pahar

Desert grecesc răcoritor – yaourti me meli

Acest desert, atât de simplu de preparat, la orice oră din zi, este într-adevăr spectaculos.
De pe mesele grecilor, nu prea lipsește.
Noi îl savurăm ori de câte ori vrem să ne imaginăm că suntem în Grecia.
Ingredientele de bază nu ne lipsesc niciodată și sunt convinsă că nici vouă.
Este răcoritor, nutritiv și satisface pofta de dulce, putând fi controlată cantitatea de miere în funcție de preferințele fiecăruia.
Vă las mai jos cantitățile pentru o persoană.

Citește
 

Lapte de pasăre cu cristale de zahăr ars

Lapte de pasăre, desertul meu preferat din copilărie! Ador cum se îmbină sosul cremos de vanilie cu găluștele de spumă și împreună te fac să visezi la copilărie, să retrăiești acele clipe magice, de parcă ai pluti pe nori pufoși de spumă. Bineînțeles, nici la această rețetă nu m-am putut abține și a trebuit să intervin si să o reinventez în stilul propriu, așa că am presărat-o cu „zăpadă” crocantă de caramel.

Citește
 

Mousse de ciocolată

Mousse de ciocolată albă și neagră, cremos și ciocolatos, perfect să împace o zi de luni, o zi ploioasă de toamnă, o zi în care te-ai trezit cu fața la cearceaf sau să-ți ofere bucurie în orice fel de zi. Bineînțeles, se poate face doar de ciocolată albă sau de ciocolată neagră, dar are mai mult farmec așa, în 2 culori.

Citește
 

Înghețată cu portocale, cafea, cacao și cocos

Cine spune că nu poți mânca înghețată de Crăciun sau în sezonul rece? Mie îmi place și mi se pare potrivită de sărbători când am mânca un desert, dar mai ușor. Am avut niște înghețată cumpărată, de vanilie, care mi s-a părut prea dulce și nu a mâncat-o nimeni. Atunci am ales s-o reinterpretez. Am ales cacao și portocale, cacao și cafea, iar pentru cea de-a treia casoletă, cocos și stafide.

Citește