Categorie: Deserturi Sănătoase

Banana bread vegană

Știu că ați așteptat cu sufletul la gură această rețetă pe care v-am lăudat-o, așa că am făcut tot posibilul să finalizez detaliile.
Ce trebuie să faceți voi acum?
Să o testați și să reveniți neapărat cu feedback, să nu vină laudele doar din partea noastră.
Lăsând gluma la o parte, această banana bread este de departe cea mai reușită variantă din punctul nostru de vedere.
Este pufoasă, aerată, foarte puțin umedă, deși conține banane, este fără zahăr adăugat, fără lactate, fără ouă și chiar fără gluten.
În cazul unei intoleranțe la gluten, aveți grijă să optați pentru o variantă de fulgi fără gluten.

Citește
 

Batoane raw cu cocos și arahide

Batoane raw cu cocos și arahide
V-am tot spus că am mai făcut schimbări în alimentație, deși nu făceam excese nici înainte (doar la dulciuri mă abțineam cam greu, mă înțelegeți cu siguranță).
De data aceasta însă motivația a fost mai puternică și am renunțat și la dulciuri. Doar în weekend ne mai răsfățăm cu astfel de plăceri nevinovate.
Sunt dulciuri pregătite în casă și le consumăm cu moderație chiar și în ziua cu pricina.

Citește
 

Madeleines cu mascarpone

Săptămâna aceasta am făcut niște madeleines cu mascarpone și am testat și făina manitoba, pe care îmi doream să o testez de ceva timp.
Au ieșit niște „norișori” super pufoși, care au fost devorați de îndată ce s-au răcit.
Trebuie să încercați și voi această rețetă!

Citește
 

Trufe vegane

Când am făcut ultima comandă online am pus în coș și o pungă de fasole neagră, cu gândul să fac niște trufe.
Da, da, ați citit bine, trufe.
Toți din casă le-au mâncat pe nerăsuflate, fără să știe ce conțin.
Când au aflat, tare s-au mirat.

Citește
 

Pancakes vegane

Cine a zis că nu poți mânca pancakes când ești la dietă?
Ei, bine, se poate! Moderația este cheia.

Citește
 

Chec cu ciocolată și coacăze roșii

Un experiment în căutarea unor deserturi mai sănătoase: chec cu ciocolată și coacăze roșii. Ce are acest chec special? Este cu zahăr de cocos, o variantă puțin mai sănătoasă a zahărului rafinat, dar și cu aromă puternică și delicioasă de caramel. Totodată, este un chec fătă gluten, cu făină de castane, o făină dulce și aromată, perfectă pentru un desert deosebit.

Citește
 

Biscuiți cu ovăz și banane

Biscuiții cu ovăz și banane sunt metoda perfectă de a nu face risipă și de a folosi bananele bine coapte, care nu mai arată apetisant, dar au un gust intens și gustos. Combinația cu fulgi de ovăz, nucă și merișoare, îi face și sănătoși, fiind fără făină și zahăr.

Citește