O reteta foarte buna de legume gratinate!
O reteta foarte buna de legume gratinate!
O reteta rapida si delicioasa!
Hummus-ul este perfect pentru vegani, în perioadele de post, la o mică reuniune cu prietenii (servit alături de bastonaşe de legume crude şi lipii de casă), ca mic-dejun, prânz ori cină.
Varianta mea preferată trebuie să fie cea cu ardei copţi – asta pentru că iubesc orice preparat cu ardei copţi, dar după ce am încercat o porţie de hummus cu roşii uscate, mi-am dat seama că primul loc în top poate fi ocupat de ambele rețete.
Săptămâna trecută am făcut niște burgeri vegetali care l-au cucerit chiar și pe Cireșel, deși îi pregătisem în mod special pentru mine. Bine că am făcut mai mulți!
Am mai avut 4 bucăți și pentru azi. S-au păstrat perfect la frigider, în casoletă ermetică, timp de 4 zile.
Mi-am dorit să mai experimentez și alte preparate cu năut, așa că acum ceva timp am făcut niște crochete vegetale delicioase, zicem noi.
Toamna e plin de ciuperci delicioase și pentru că am făcut rost de niște ghebe, le-am transformat într-un souffle. Aroma lor subtilă, complementată de dulceața cepei și gustul maturat al brânzei gouda, au făcut din acest aluat pufos un deliciu.
Cumpărasem de ceva timp o conservă de anghinare și nu am reușit să-i găsesc locul într-o rețetă, până mi-a venit ideea să o combin cu spanac și brânze și să le gratinez pe toate la cuptor. Rezultatul a fost delicios, cremos și intens aromat de la blue cheese. Am servit cu lipii, dar se potrivește și cu crackers.
Sunt mare fan cartofi copți, dar de data asta am avut poftă de niște cartofi piure pufoși și aromați așa că am căutat prin frigider și am mai găsit niște brânză gouda, jumătate de legătură de chives și am gătit cel mai gustos și aromat piure. Să nu uităm, am adăugat și puțin usturoi și rezultatul a fost wow! Nici nu mi-a mai trebuit altceva lângă piure, l-am devorat așa, simplu.
Năutul este nelipsit din casă și pentru că de obicei îl transform în humus sau falafel, m-am gândit ce altceva aș mai putea croi cu el, așa că i-am dat un aer indian și l-am cusut într-un dahl cu năut și mazăre. Bineințeles, am condimentat totul cu curry parfumat, iar rezultatul a fost delicios alături de niște lipie rumenită.
Tartă cu zucchini și leuștean, o nouă rețetă care pune în valoare aroma specială a leușteanului. În combinație cu zucchini și cheddar, a rezultat o tartă delicioasă, cu un blat aromat din fulgi de ovăz. Vă invit la degustat!
Pentru a va face experienta cat mai placuta. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosiri cookie-urilor.