Categorie: Patiserie

Rulouri cu aroma de cafea

Desi statul in casa pare plictisitor, exista multe modalitati prin care putem petrece timp de calitate, chiar si in propria locuinta, de exemplu putem sa invatam o reteta noua de prajitura. Aceasta prajitura poate sa inlocuiasca cu succes clasicul cozonac.

Nu pot sa va descriu mirosul raspandit de aceste rulori in bucataria mea, miroase fantastic a Craciun! Din cate am inteles exista mai multe variante a acestor rulouri, eu insa le-am preferat cu aroma de cafea. Nu ma asteptam ca aluatul sa iasa atat de pufos si fraged.

Citește
 

Polvoron

Numele de polvorón (de la praf, polvo) e dat de faptul că se sfărâmă în gură, se face praf, deşi mai este cunoscut şi sub numele de mantecado (de la manteca, untură, în special de porc, din care se prepară). Ca orice reţetă populară, versiunile sunt multe şi , desigur, dezbătute – ca orice preparat care se respectă – în special în ceea ce priveşte prăjirea (sau nu) a făinii înainte de încorporarea ei în aluat.

Citește
 

Faguri moderne

Faguri sau waffe oricare ar fi numele, cu crema de ciocolată sau miere sunt delicioase!

Citește
 

Sărățele

Sărătelele sunt o alternativă gustoasă pentru „ronțăielile” sărate de sărbători . Această rețetă o am de la bunica mea și vă recomand să o încercați și voi .

Citește
 

Mucenici moldovenești

Pe data de 9 martie la noi în țară se sărbătoresc Cei 40 de micenici , iar gospodinele pregătesc mucenici sau cum li se mai spune în popor Sfințișori .
Aceștia sunt de 2 tipuri cei moldovenești cu aluat de cozonac , nucă și miere și cei muntenești pregătiți in apă cu miere , nucă și esențe.

Citește
 

Cozonac floare

Cum sărbători fără cozonac nu există vă propun o alternativă mai ușoară la cozonacul clasic și nu cred ca veți fi dezamăgiți .

Citește
 

Clătită gigant (la cuptor)

Cum într-o zi călduroasă nu poți sta lângă aragaz, nici măcar câteva minute, caut să pregătesc preparate delicioase la cuptor sau slow cooker. În weekend aveam poftă de ceva „dulce”, așa că i-am surprins pe cei dragi cu o clătită gigant la cuptor. 

Interesant la aceasta a fost faptul că după porționare fiecare felie a avut un topping diferit, în funcție de preferințele fiecăruia: iaurt grecesc cu fructe proaspete, unt de arahide cu smântână și fructe proaspete, gem de caise și fructe proaspete (pentru adulți).

Având în vedere că blatul nu este unul „dulce”, acesta poate fi folosit ca bază și pentru topping-uri „sărate”, cum ar fi: cremă de brânză și verdețuri, guacamole, cremă de ou și avocado, cremă de brânză și avocado etc.

Poate fi un preparat de succes chiar în cazul unei mese festive, atât în varianta „dulce”, cât și în cea „sărată”.

Cu siguranță le va atrage privirea tuturor invitaților.

Citește