Clatite in stil marocan, pe numele lor braghrir, din 5 ingrediente simple: apa, gris, drojdie, miere si vanilie.
Clatite in stil marocan, pe numele lor braghrir, din 5 ingrediente simple: apa, gris, drojdie, miere si vanilie.
Imi place mult acest aluat pentru ca este fraged si bun, se face rapid, nu are nevoie de repaus si cel mai important: poate fi facut complet vegan. Unde mai pui ca il puteti folosi in preparatele voastre sarate sau chiar dulci?
Pâine pufoasă și gustoasă, se face ușor și se păstrează foarte bine mai multe zile.
Propun aceasta reteta de bagels intr-o zi de weekend pentru a putea sa servesti brunch-ul perfect. Ingredientele sunt pentru 4 bucati, asa ca daca doresti sa faci mai multe dubleaza sau tripleaza cantitatea,
Acest tip de aluat se pretează la cornulețe fragede, cornete cu cremă și orice bunătăți mai doriți să preparați. Este un aluat mai greu din punct de vedere caloric, însă pregătit o dată pe an, de Sărbători, eu consider că se merită. Veți obține un platou cu dulciuri de Crăciun, care să încânte toți invitații.
Eu am pregătit aluatul cu o zi înainte și l-am lăsat peste noapte la frigider. A doua zi (în Ajun) l-am împărțit în 3 bucăți (de mărimi diferite) și am făcut din el: saleuri, cornete cu cremă și cornulețe cu rahat (am primit de la sora mea rahat grecesc cu migdale și rahat cu coacăze, au fost deosebite și nu așa dulci ca la noi).
Sunt perfecte pentru pranz rapid, pentru calatorii sau pentru copii mofturosi. Un fel de pizza impaturita, dar altfel.
Săptămâna trecută am savurat o delicioasă tartă rustică cu brânză și dovlecei.
Tare bine am făcut, căci această combinație ne-a cucerit.
Deși nu avem alergii, pe blog veți regăsi mai des rețete fără ouă, fără lactate, fără gluten, în funcție de cum mi-am organizat meniul săptămânal, pentru a nu fi nevoită să gătesc mereu separat pentru mine.
Această tartă am pregătit-o pentru toată familia, dar fără făină de grâu, căci eu o evit cât pot de mult.
Dacă până acum nu ați încercat pâte à choux în varianta baby friendly, vă sugerez să o faceți cât mai curând. Personal, consider că este cel mai simplu aluat și cel mai apreciat de către noi. În plus, variantele de umplere a gogoșelelor sunt diverse. Umplutura poate fi “dulce”, cât și “sărată”: cremă de nuci, diverse fructe coapte sau crude, în combinație cu iaurt, mascarpone, pate, cremă de brânză și verdeață, guacamole, pastă de avocado și ouă fierte, pastă de avocado și brânză etc. Cireșel le adoră chiar și simple și pot înlocui pâinea, cu succes. Sunt super pufoase și aerate.
Se mai pot adăuga în aluat și vreo 2 linguri de nuci sau semințe măcinate pentru a le îmbogăți nutritiv.
Pentru că a trecut ceva timp de când nu mai folosisem forma de covrigei, m-am gândit că Cireșel ar fi încântat de o nouă gustare cu această formă. Am făcut niște covrigei cu morcov ge-ni-ali, după spusele băieților.
Îi puteți încerca și voi, chiar dacă nu aveți forma specifică.
După ce i-am gustat și eu, vă asigur că nu veți regreta! Ii puteți decupa cu orice altă formă doriți, cu siguranță gustul nu se va schimba.
Din ingredientele menționate mai jos, mie mi-au ieșit 40 de covrigei.
Data viitoare sigur fac porție dublă/triplă, să ne săturăm cu toții.