Un pandispan dulce acrisor si usor de facut .Ideal pentru momentele cand vrei sa-ti aduci familia aproape.
Un pandispan dulce acrisor si usor de facut .Ideal pentru momentele cand vrei sa-ti aduci familia aproape.
Un chec foarte aromat si gustos, plin de savoare!
Una dintre cele mai usoare reteta pe care o stiu de acasa de la mama mea. Dar am imbunatatit-o cu un sirop dulce, dulce si am ornat-o frumos pentru a se potrivi pe masa festiva de Pasti.
Am pregătit 12 prăjituri: 6 negre, 6 albe, cu apă de flori de trandafir, cremă de fructe (am folosit coulis de mure pentru cele negre, respectiv coulis de zmeură pentru cele albe), le-am decorat cu trandafiri din cremă și le-am ornat cu fructe și migdale.
Nu tot timpul am timp și chef să stau în bucătărie câteva ore să fac o prăjitură. În acele zile, apelez la prăjiturile fără coacere, iar prăjitura Nanaimo se încadrează perfect în această categorie. Are un blat ciocolătos și gumicios, o cremă fină de unt și o glazură delicioasă de ciocolată. Ai nevoie de doar 30 de minute s-o prepari și frigiderul face restul. 😉
Nu știu dacă ați observat până acum, dar căpșunile se numără printre fructele mele preferate și, deși nu este încă sezonul lor, vreau să mă bucur cât pot de mult de ele. Am luat de la piață un kilogram de căpșuni, chiar gustoase pentru această perioadă, și am decis să fac o ruladă pufoasă si aromată cu ele. Este o prajitură foarte ușor de făcut, aspectuoasă și dacă nu vreți să folosiți căpșuni, le puteți înlocui cu orice fruct doriți.
Sunteți iubitori de cocos? Această rețetă atât de simplă o să vă încânte maxim!
Ce spuneti de o tarta simpla si plina de arome? Adaugati o cupa de inghetata peste felia de tarta si totul devine perfect!
Mereu mi-au placut checurile pufoase, aromate si umede. In zilele de post apelez la acest chec pufos. E o reteta foarte simpla. Cantitatile sunt pentru o tava mica, de aproximativ 18 cm.
Mi-am tot dorit atât să creez o rețetă nouă de negresă, cât și să încerc popularul S’mores, apoi mi-am zis: de ce să nu le combin să vedem ce iasă? Și bine am făcut! 🙂
A rezultat o negresă densă, cu gust intens de cacao, având la bază un strat de biscuiți, iar deasupra un strat de bezele caramelizate. Fiindcă nu am vrut să folosesc ciocolată tradițională, am folosit Nutella, o decizie bună, spun eu 😁!