Categorie: Rețete de Bază

Ciocolată caldă

În lunile mai reci, nevoile și dorințele noastre se schimbă, mai ales când vine vorba de mâncare. Scăderea temperaturii și mai puține ore de lumină în zi înseamnă, de obicei, mai mult timp petrecut în casă, poate citind o carte sau pur și simplu acoperiți cu o pătură pe canapea vizionând un film.

Băuturile calde oferă confort, siguranță și un sentimente de nostalgie, iar o cană de ciocolată caldă este perfectă pentru o clipă relaxare.

Servește această băutură delicioasă, cu un gust intens de cacao, acoperită cu frișcă și bucățele de ciocolată atunci când ai cu adevărat nevoie de un moment special.

Citește
 

Sos pesto homemade

Despre cât de cunoscută este bucătăria italiană și despre cât de apreciate sunt aromele sale bogate, am putea scrie preț de câteva pagini bune, dar azi ne rezumăm la a-ți dezvălui cum poți prepara acasă unul dintre cele mai iubite sosuri italienești. Sosul pe bază de busuioc pesto alla Genovese a fost botezat după locul său de origine, și anume Genova, capitala Liguriei. Provenind din orașul aflat între munte și mare, aroma puternică și inconfundabilă a acestui preparat transmite pe deplin unicitatea peisajului, atmosfera proaspătă și vibrantă ce însuflețește acest loc.
Pe cât de uimitor este gustul sosului pesto, pe atât de simplă este metoda prin care îl poți prepara. Ingredientele folosite sunt puține, dar calitatea ireproșabilă a acestora trebuie să fie un criteriu decisiv în alegerea lor.

Citește
 

Aluat fraged

Aluat fraged cu unt, o rețetă clasică, rețetă de bază, rețetă veche, rețetă simplă. Este genul de aluat care se poate folosi la tot felul de biscuiți, fursecuri, tarte și prăjituri.

Citește
 

Bezele

Bezelele, numite și meringi sau merengi, fac parte din acele dulciuri pe care rareori ne gândim să le facem singuri.

Cu toate acestea, sunt ușor de preparat și reușesc de minune. Ușoare, în același timp crocante și moi, bezelele de casă vor face mândria și deliciul tău !

Citește