Categorie: Rețete de Bază

Fondant cu ciocolată neagră

Fondant sau moelleux cu ciocolată, care ar putea fi diferența ? Nimeni nu cade de acord asupra acestui subiect. Chiar la restaurant, nu se știe prea bine cu ce vom fi serviți când comandăm unul din cele două deserturi.

Guillemete consideră că un fondant este o prăjitură destul de concentrată în ciocolată, care se topește în gură, iar un moelleux este o prăjitură puțin mai ușoară și mai înaltă. În privința prăjiturilor care au un miez ce curge și cărora unii le spun fondant sau moelleux, ea le numește pur și simplu coulants ( „fluid, curgător”).

Citește
 

Pișcoturi

Bineînteles, se găsesc nenumărate feluri de pișcoturi pe rafturile supermarketurilor, uneori chiar de bună calitate, dar nu vor fi niciodată la fel de gustoase ca acelea de casă…

Un bun motiv ca să vă lansați în realizarea, destul de simplă, a acestor prăjiturele veșnic la modă.

Citește
 

Flan (Crème Caramel)

Flanul, cunoscut și drept crème caramel, este foarte asemănător cu crème brûlée, prin aceea că o cremă se combină cu un strat de caramel.

Citește
 

Blat pizza

O pizza bună se cunoaște după blat, iar cu această rețetă de aluat o să cuceriți orice amator de pizza. O să postez și rețete de pizza pentru a experimenta acest blat la capacitate maximă.

Citește
 

Sos de ciocolata

Din doar cateva ingrediente si gata in mai putin de 10 minute, sosul de ciocolata va fi adorat atat de catre cei mici dar mai ales de iubitorii de ciocolata ❤️🍫, cum sunt eu 😆.

Citește