Cozonac pufos și delicios.
Cozonac pufos și delicios.
Anul trecut mi-am dorit să pregătesc un drob mai deosebit, astfel că l-am pregătit în foi de foietaj și l-am copt într-o formă rotundă. A fost crocant și foarte gustos, ai mei au fost încântați, astfel că de Paște îl voi pregăti la fel.
Acum doi ani am pregătit pască împletită cu brânză dulce, într-un mod diferit de ce am mai pregătit altă dată. A ieşit peste aşteptările mele, am rezistat cu greu să nu ciugulesc din ea până a doua zi, iar felul cum s-a bucurat naşa mea de ea, când i-am dăruit-o, m-a bucurat şi mai tare.
Pe masa tradiţională românească de Paşte ar trebui sa avem fiecare, atât cât ne permite bugetul, ouă roşii, drob, legume de primavară, pască şi cozonaci.
Aşa cum cere tradiţia, eu am pregătit ouăle în Joia Mare. Anul acesta le-am vopsit în culori naturale, sper să vă fie de folos sfaturile mele.
Zilele trecute am găsit în dulap o pungă cu turmeric care urma să expire la sfârșitul lunii, așa că am nimerit cel mai bun moment pentru a realiza ouă de Paște vopsite natural.
Deși în anii precedenți am testat tot felul de variante naturale, cu turmeric încă nu apucasem să o fac.
Rezultatul m-a încântat foarte tare atât pe mine, cât și pe Cireșel care a participat la realizarea „magiei”.
Sincer, nu intenționam să fac anul acesta o pască cu aluat, fără zahăr, mai ales că pasca fără aluat din anii trecuți, realizată special pentru Cireșel, a avut un real succes chiar și în rândul adulților.
Totuși, acum ceva timp am testat un aluat de care ne-am îndrăgostit.
Aveam și niște curmale Medjool, așa că pentru jumătate de aluat am realizat o umplutură toddler friendly, iar rezultatul a fost tare asemănător cu o pască.
Saratelele sunt o modalitate buna de a nu irosi resturile de branza. O reteta usoara care poate fi preparata impreuna cu cei mici sub diferite forme.
Prăjitura „Doamna Walewska” este un desert rafinat, care combină armonios blatul sfărâmicios cu bezeaua, iar o notă aparte este oferită de gemul dulce-acrișor de coacăze.
Această prăjitură pe cât de aspectuoasă este la exterior pe atât de gustoasă este în interior !
O prăjitură aspectuoasă datorită celor 3 feluri de foi diferite și având un gust deosebit ! 🙂