Categorie: Rețete fără Carne

GALETTE CU CIUPERCI SI GORGONZOLA

Ati incercat sa preparati galette sarate? Daca nu, trebuie sa incepeti fix cu aceasta reteta. Este o idee perfecta pentru un pranz, brunch, sau de luat la pachet. Combinatia de ciuperci si branza gorgonzola este una castigatoare.

Citește
 

Bile cu orez și mozzarella

O modalitate foarte interesantă de a servi orezul fiert obișnuit. Aceste bile umplute cu orez și mozzarella sunt perfecte pentru o cină în familie.

Citește
 

Clafoutis cu roșii

Clafoutis cu roșii cherry este o rețetă simplă și foarte ușoară. Poate fi preparată în sute de variante, dulci sau sărate, cu fructe sau legume.

Citește
 

Cheesecake raw vegan cu afine, lămâie și cocos

Continuăm seria de deserturi sănătoase cu un cheesecake raw vegan cu afine, lămâie și cocos. Brânza este înlocuită cu nuci caju și lapte de cocos, iar aromele clasice de lămâie proaspătă și afine dulci lucrează în armonie în acest cheesecake stratificat. Este combinația perfectă de dulce și acru.

Citește
 

Prăjitură NUtella cu banane

Una dintre combinațiile mele preferate este Nutella cu banane. O combinație de vis, dar după puțină cercetare am descoperit că doar 13% din ingredientele folosite în această cremă, care produce foarte ușor dependență, sunt alune de padure, 9% lapte praf, 7.5% cacao, iar restul este zahăr și ulei de palmier. Aș spune că nu sunt cele mai bune procente pentru o cremă de alune… așa că am decis să fac o variantă cu mai puțin zahăr și mai multe alune, dar care să nu dezamăgească în gust.

Cred ca a ieșit destul de bine 🙂 Voi ce credeți? Merită încercată o variantă mai sănătoasă sau Nutella este o clasică de care nu trebuie să ne atingem?

Citește