Aceasta reteta este de la un prieten drag mie, parte din familia noastra.
Foarte usor de facut, asa ca, luati repejor un pix si o foaie si notati , dupa cum urmeaza:
Aceasta reteta este de la un prieten drag mie, parte din familia noastra.
Foarte usor de facut, asa ca, luati repejor un pix si o foaie si notati , dupa cum urmeaza:
Trebuie să încercați și voi aceste paste, mai ales dacă sunteți fani paste.
Ne plac tare mult pastele artizanale, iar de data aceasta lășcuțele au fost vedetă în preparatul de mai jos.
Să uităm de vremea de afară și să plecăm într-o vacanță culinară, în minunata Grecie, cu o salată grecească sănătoasă și plină de ingrediente mediteraneene: feta cremoasă, măsline kalamata și capere.
Toamna e plin de ciuperci delicioase și pentru că am făcut rost de niște ghebe, le-am transformat într-un souffle. Aroma lor subtilă, complementată de dulceața cepei și gustul maturat al brânzei gouda, au făcut din acest aluat pufos un deliciu.
Colorată în culorile steagului Italiei, salata italiană croiește penne cu roșii zemoase, mozzarella cremoasă și măsline, toate fiind parfumate cu busuioc. Mmm…delicioasă, fresh și ușoară!
De brânza burrata m-am îndrăgostit acum mulți ani, în Italia, iar de când am redescoperit-o, mă tot gândesc cum să o includ în rețete. Elastică la exterior și cremoasă în interior, am „cusut” burrata într-o supă cremă de hribi parfumați. Aromele și texturile s-au întrețesut atât de bine, încât m-au transpus într-o pădure, la munte.
Perele mă duc cu gândul la copilărie și la curtea bunicilor, la părul lor bătrân care avea cele mai dulci și aromate pere din lume. Chiar dacă de atunci n-am mai mâncat pere atât de bune, am reușit să croiesc o rețetă delicioasă cu pere trase în unt și vin și apoi îmbrăcate într-un sos cremos de gorgonzola.
Cu gândul la marea albastră și la farmecul Greciei, am croit o rețetă mediteraneană cu tagliatelle, sos de ardei copt, măsline kalamata și mozzarella, iar pentru un plus de aromă, am presărat leuștean proaspăt. Mmm…un deliciu!
Toamna nu e toamnă fără mirosul intens de ardei copt! Și pentru că eram curioasă ce se mai poate găti cu ardei copt, în afară de salată, am „croit” o supă cremă de ardei copt, aromată cu usturoi, chimion și boia afumată, iar la final am decorat-o cu cremă vegetală de ovăz (super gustoasă și asemănătoare cu smântâna), brânză de caju care s-a topit și, împreună cu leușteanul proaspăt, au potențat toate aromele. Un adevărat deliciu!