Categorie: Aluaturi Dulci

Clătită gigant (la cuptor)

Cum într-o zi călduroasă nu poți sta lângă aragaz, nici măcar câteva minute, caut să pregătesc preparate delicioase la cuptor sau slow cooker. În weekend aveam poftă de ceva „dulce”, așa că i-am surprins pe cei dragi cu o clătită gigant la cuptor. 

Interesant la aceasta a fost faptul că după porționare fiecare felie a avut un topping diferit, în funcție de preferințele fiecăruia: iaurt grecesc cu fructe proaspete, unt de arahide cu smântână și fructe proaspete, gem de caise și fructe proaspete (pentru adulți).

Având în vedere că blatul nu este unul „dulce”, acesta poate fi folosit ca bază și pentru topping-uri „sărate”, cum ar fi: cremă de brânză și verdețuri, guacamole, cremă de ou și avocado, cremă de brânză și avocado etc.

Poate fi un preparat de succes chiar în cazul unei mese festive, atât în varianta „dulce”, cât și în cea „sărată”.

Cu siguranță le va atrage privirea tuturor invitaților.

Citește
 

Cozonac pufos fără zahăr

Cozonac pufos și aromat… Vă sună a Crăciun? Nouă daaaa 💓
Dacă tot v-am lăudat aluatul meșterit pentru covrigii umpluți, folosit chiar și pentru melci/trandafiri umpluți, am zis că e cazul să îl încercăm și sub formă de cozonac, căci numai mâine nu-i poimâine și vine Crăciunul 😍 A fost cea mai bună decizie, iar anul acesta vom avea cel mai cel cozonac: pufos, cu multă umplutură aromată și dulce, chiar și fără zahăr adăugat.
Vă puteți convinge singuri doar încercându-l, dacă fotografiile și laudele noastre nu sunt de ajuns! 🤭

Citește
 

Gogoși pufoase

O rețetă super ușoară, rapidă și gustoasă de care se vor bucura în egală măsură cei mari și cei mici.

Citește
 

Panettone by Axinia

Un dulce italian clasic, cu o textura ușoară la mijloc între cozonac și chec. În Italia, panettone se servește cu o ceașcă de ristretto sau un pahar de vin dulce de desert, cum ar fi Moscato sau Marsala, dar e la fel de bun și fără ele.

Citește
 

Clătite Americane cu Dovleac

Aceste clătite pufoase sunt bune în orice anotimp, dar au cel mai bun gust în diminețile reci de toamnă. Puteți folosi dovleac la conservă sau proaspăt copt.

Citește